izbori

Rusija: Najmanje 74 uhićenih zbog prosvjeda tijekom predsjedničkih izbora

ruska policija
17.03.2024.
u 18:13

Najmanje 74 osobe uhićene su u Rusiji zbog sudjelovanja u raznim prosvjednim akcijama za vrijeme trajanja predsjedničkih izbora na kojima se očekuje pobjeda Vladimira Putina, objavila je u nedjelju nevladina organizacija.

Organizacija OVD-Info, specijalizirana za praćenje represije, objavila je da su privođenja uglavnom realizirana u Kazanju u središnjoj Rusiji i u Moskvi.

U objavi te nevladine organizacije stoji da bi broj uhićenih mogao biti i veći, jer bi njezini članovi mogli dobiti nove informacije s novim imenima privedenih.

Mnogi uhićeni na birališta su stigli točno u podne u sklopu prosvjeda "Podne protiv Putina" čiji je cilj ukazati na protivljenje načinu na koji su izbori provedeni.

Među osobama koje podupiru prosvjede su i pristaše Alekseja Navaljnog, aktivista koji je prošli mjesec umro u arktičkoj kaznenoj koloniji.

Neki su birači uhićeni na biračkim mjestima. U izvješću stoji da je jedna aktivistica privedena dok je izlazila iz svoje kuće u Sankt Peterburgu.

Dio uhićenih ubrzo je pušten na slobodu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije