VATRA GORI UZ CESTU

Reporter Večernjeg u požarištu: Vatrogasci su uložili nadljudske napore, no požar se rasplamsava

Foto: Frane Šarić
1/5
13.07.2022.
u 23:02

Nema kiše, suho je vrijeme, jak vjetar - sve to rezultira širenjem požara

Zastrašujuće i tužno je gledati prizore iznad Zatona i Raslina gdje se vidi kilometarska opožarena fronta i vatra koja još uvijek gori i koja će, sudeći po vjetru koji se pojačava i mijenja smjer, nažalost, vjerojatno trajati tijekom cijele noći. 

Oko 20 sati na opožareno područje, gdje je, kako je rečeno, možda i dvadesetak objekata izgorjelo, došao je i državni vrh na čelu s premijerom Plenkovićem. Vatrogasci su mu dali izvješće, a glavni vatrogasni zapovjednik Darko Dukić istaknuo da je najbitnije da nema stradalih u ovom požaru. Istaknuto je i da će se učiniti sve da se zaštite životi i imovina. 

Kao što smo se i sami uvjerili, vatrogasci su uložili nadljudske napore kako bi spriječili daljnje širenje požara, no on se i dalje rasplamsava.  U jednom trenutku, dok je premijer Plenković davao izjavu, čuli smo da netko viče: "Gori groblje!", a nešto dalje smo čuli informaciju da se sada pokušava zaštiti područje prema Šibenku i Vodicama. 

Šibenčane čeka dramatična noć, najviše mještane Zatona i Raslina gdje se ova katastrofa dogodila. Trebat će svakako utvrditi tko je kriv i na kraju će se vidjeti koliko je materijalna šteta. Najbitnije je, kao što je rekao vatrogasni zapovjednik, da nema ozlijeđenih.  Požar su gasili kanaderi, no problem je što oni ne mogu gasiti noću. Vjerojatno se i zbog te činjenice sada i prema Vodicama rasplamsava vatrena fronta.

Prošli smo automobilom kroz vatru i kroz požar, a možete zamisliti kako je onima koji su branili svoje kuće i živote. Je li riječ o nemaru ili podmetanju, netko je ugrozio život ljudi i policija treba utvrditi tko je kriv. Ono što je poznato jest da je buknulo na više mjesta na šibenskom području.  Nisu ovo jedini požari danas na dalmatinskom području, bilo ih je više i kod Zadra, no srećom manjeg razmjera. Nema kiše, suho je vrijeme, jak vjetar - sve to rezultira širenjem požara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?