MOSKVA:

Putin uručio Kusturici Orden prijateljstva

MOSKVA:
05.11.2016.
u 07:11

Srpskom redatelju Emiru Kusturici danas je u Rusiji uručen Orden prijateljstva za doprinos učvršćivanju prijateljstva naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inozemstvu, prenosi Sputnjik.

Orden je Kusturici uručio predsednik Rusije Vladimir Putin, na svečanosti povodom Dana nacionalnog jedinstva, a proslavljeni reditelj je tom prilikom kazao da je to za njega velika nagrada jer smatra da Putin unosi ravnotežu u svjetsku politiku.

Državna nagrada Rusije – Orden prijateljstva dodjeljuje se od 1994. godine stranim državljanima za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, suradnje i uzajamnog razumevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura.

Orden je napravljen od srebra s pozlatom, okružen lovorovim granama sa zelenim i crvenim tpčkama od rubina. U Rusiji se danas nizom manifestacija obilježava Dan narodnog jedinstva, ustanovljen u znak narodnog ustanka oslobodjenja Moskve od Poljske u 17. stoljeću./

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?