navigacija Svijet
od 1. lipnja

Putin odobrio radikalni zakon koji zabranjuje pušenje u Rusiji

Prvi od tzv. antiduhanskih zakona bit će uveden 1. lipnja ove godine pod nazivom ''Naša zaštita građana'', a njime će se najprije zabraniti pušenje u ustanovama zatvorenog tipa poput državnih agencija

Putin odobrio radikalni zakon koji zabranjuje pušenje u Rusiji

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio je zakon kojim će se postupno ukinuti pušenje na javnim mjestima u Rusiji, zabraniti reklamiranje cigareta te uvesti ograničenje na prodaju duhanskih proizvoda.

Prvi od tzv. antiduhanskih zakona bit će uveden 1. lipnja ove godine pod nazivom ''Naša zaštita građana'', a RT javlja da će se njime najprije zabraniti pušenje u ustanovama zatvorenog tipa poput državnih agencija, obrazovnim, medicinskim, sportskim i kulturnim institucijama te na svim ostalim radnim mjestima. Zabrana konzumiranja duhanskih proizvoda odnosit će se i na kolodvore, parkove te plaže, ali i stubišta u stambenim zgradama. Cigarete se neće smjeti otvoreno prikazivati ni kupcima u trgovinama, a od 1. lipnja 2014. država će regulirati i prikaz pušenja na televiziji i u kinu.

Zakon koji je dio ruskih obveza u sklopu antiduhanske kampanje koju provodi Svjetska zdravstvena organizacija podržao je i predsjednik Dmitrij Medvedev. Kritiziralo ga je samo ministarstvo za gospodarstvo i razvoj koje je napomenulo da bi on mogao ozbiljno naštetiti malim poduzećima.

>>Polaznici požeške škole, njih 53, na cigarete potrošili 8,8 mil. kn!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške