Kolaps na Poljudu:

Očekivala se borba za titulu koju sanjaju, a događa se suprotno

Hajduk
Pixsell
14.04.2024.
u 08:56

U 30. kolu HNL-a Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek u ozračju koje je dijametralno suprotno od onog kakvo su Splićani očekivali. Naime, svi zaljubljenici u Hajduk očekivali su da će u ovoj fazi natjecanja njihov voljeni klub biti u borbi za naslov i pred punim tribinama boriti se za važne bodove, a realnost je takva da je Hajduk ispao iz borbe za trofeje, ima četiri poraza u nizu (tri u prvenstvu i jedan u kupu), a tribine će biti prazne zbog kazne radi divljanja navijača. Uz sve to, splitski klub nakon poraza od Rijeke smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušića, sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio je odlazak na kraju sezone, a otišao je i trener Mislav Karoglan. Momčad će do kraja sezone voditi njegov pomoćnik Jure Ivanković.

Novi trener, mladi vratar

– Razgovarao sam s igračima, svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produljiti svoj boravak na Poljudu. Bit će prostora za mlađe igrače, da dobiju priliku i skupljaju iskustvo – kazao je trener Ivanković.

Hajduk ima problema s ozljedama, Livaja, Šarlija i Uremović nisu u najboljem stanju, a ozlijeđena su i oba vratara, zbog čega će od prve minute u HNL-u debitirati Borna Buljan, mladi vratar koji je branio za juniore Hajduka u poznatom pohodu na finale Lige prvaka mladih.

Osijek u Split dolazi u nizu od svije gostujuće pobjede, protiv Slaven Belupa i Rudeša, a napadač Ramón Mierez, koji Splićanima uvijek stvara velike probleme, nada se nastavku dobrog niza.

– Kao napadaču, uvijek mi je važno da zabijam, ali bez pomoći suigrača ne bih uspijevao to što radim. Ako puno radimo, možemo puno toga i postići. Uvijek se dobro osjećam na Poljudu, nadam se da će tako biti i sada, rekao je Mierez koji je u jako dobroj formi. Naime, od posljednjih 17 pogodaka njegove momčadi, upravo je Argentinac golom ili asistencijom sudjelovao u njih deset.

– Osjećam se jako dobro, ali najvažnije je da mi suigrači pomažu u tome jer ja sam ne bih mogao ništa. Zajedništvo u momčadi donosi rezultate, govori Mierez.

Navijači Osijeka nadaju se njegovu ostanku, na što on kaže:

– Mislim da je to više pitanje za sportskog direktora Josea Botu. Moj posao je odraditi ostatak ugovora na top razini. Mogu reći da se moja obitelj i ja u Osijeku osjećamo dobro. Znam da postoje želje da ostanem, ali vidjet ćemo još – zaključio je Mierez.

Inače, ove dvije momčadi ove sezone odigrale su tri utakmice, Osijek je u listopadu slavio s 2:0 na Poljudu, Hajduk im je uzvratio na Opus Areni pobjedom 1:0, dok je zadnji susret završio 1:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?