nakon napada u Berlinu

Merkel: Napadači će biti kažnjeni po najstrožijim zakonima

merkel
Foto: Reuters
20.12.2016.
u 11:29

Njemačka kancelarka Angela Merkel održala je konferenciju za medije na kojoj je govorila o sinoćnjem napadu u Berlinu u kojem je život izgubilo 12 osoba.

"Sva zemlja je ujedina u žalosti i zajedno s obiteljima se nadamo da ćemo naći isjecljenje da mogu nastaviti život. Zahvalila bih spasiocma, vatrogascima, svima koji su pomogli ljudima koji su se nalazili kod crkve gdje se dogodila nesreća", kazala je Merkel.

Dodala je da ima veliko povjerenje u sve koji rade na istrazi, prenosi N1. 

"Imam veliko povjerenje u sve koji rade na istrazi, a počinitelji će biti kažnjeni u skladu sa najstrožijim zakonima. Naše pretpostavke su da se radi o terorističkom napadu i znam da će svima teško biti podnijeti da je osoba koja je počinila ovo djelo dobila azil u Njemačkoj. Toliko je Nijemaca koji pomažu ljudima u azilima i svima onim kojima treba naša zaštita".

Dodala je da će održati još nekoliko sastanaka na kojima će se razmatrati nastala situacija.

"Ja sam u kontaktu s ministrom unutarnjih poslova, saveznim premijerom i uskoro ćemo imati sastanak kako bismo se konsultirali o svim informacijama i njihovima posljedicama".

Za kraj je dodala da Njemačka neće dozvoliti da strah oduzima slobodu.

"Mnogi se pitaju kako ćemo se nositi s ovim. Odlazimo na Božićni sajam negdje gdje slavimo život i pojavljuje se ubojica koji odnese toliko života. Jednostavan odgovor vam ne mogu dati, ali ne možemo živjeti i ne želimo živjeti bez Božićnih praznika, zajedništva i druženja. Nećemo dozvoliti da nam strah oduzima slobode".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije