PREGOVORI O KOSOVU

Lajčak: Sastanak u Bruxellesu dobra je prilika za dogovor o idućim koracima

Miroslav Lajčak
Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL
12.05.2023.
u 17:33

Vučić je poslije sastanka izjavio da su obojica zabrinuti zbog mogućih tenzija na sjeveru Kosova

Izaslanik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u petak nakon susreta s srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu da je sastanak glavnih pregovarača u ponedjeljak dobra prilika za dogovor o idućim koracima.

Lajčak je na Twitteru naveo da je današnjim sastancima sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom ureda srbijanske vlade za Kosovo Petrom Petkovićem razgovarao o daljnjem putu implementacije Sporazuma.

"Sastanak glavnih pregovarača sljedećeg ponedjeljka prilika je da se dogovorimo o sljedećim konkretnim koracima,", napisao je Lajčak, koji je dan ranije posjetio Prištinu. Vučić je poslije sastanka izjavio da su obojica zabrinuti zbog mogućih tenzija na sjeveru Kosova.

Kosovski i srbijanski pregovarači Besnik Bislimi i Petar Petković u ponedjeljak će sudjelovati na sastanku u Bruxellesu o nastavku dijaloga u kojem Beograd kao od polazne točke inzistira na uvođenju Zajednice srpskih općina na Kosovu, za što ima potporu u stajalištima SAD-a i EU da je to važno za bilo kakav nastavak dijaloga.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije