Akcija traje satima

Kosovska policija ušla u manastir Banjska: Ubijena tri napadača, evakuirani hodočasnici

napad na kosovu
FATOS BYTYCI/REUTERS
24.09.2023.
u 19:51

Akcija kosovske policije traje već satima. Kako su priopćili, ubijena su tri napadača, dok su četiri privedena. Jedan od napadača je ozlijeđen.

Specijalna jedinica kosovske policije ušla je u manastir Banjska, iz kojeg su evakuirali 49 hodošasnika koji su se nalazili u objektu.

Poznato je da je unutar manastira pronađena velika količina oružja.

Kosovski Telegraf saznaje da je osoba koje je ranije uhitila kosovska policija B.S., rođen 1992. godine, iz Sjeverne Mitrovice, pripadnik Civilne obrane.

Akcija kosovske policije traje već satima. Kako su priopćili, ubijena su tri napadača, dok su četiri privedena. Jedan od napadača je ozlijeđen, prenosi Klix.

Prema riječima kosovskog premijera Albina Kurtija u manastir se sklonilo 30 napadača, te kako nije riječ o civilima nego vojnim i policijskim osobama.

Ministar u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je ranije da mu je ministar policije kazao kako su napadači bili naoružani zoljama i minobacačima. Policija je s njima pokušala stupiti preko megafona, ali nije bilo reakcije s njihove strane.

Eparhija raško-prizrenska obavijestila je javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još osjeća strah zbog današnjih događaja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira. Potvrđeno je i da su napadači napustili manastir.

"Naoružane osobe koja su danas provalila kapiju napustile su manastir, a trenutno je primećeno prisustvo kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira", navodi se u priopćenju.

Ministar unutarnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja potvrdio je da su u akciji u Banjskom ubijena trojica napadača, dok je šest osoba uhićeno – dvojica napadača i četvorica koja su pružala podršku putem radio veze.

On se novinarima obratio sa sjevera Kosova uz napomenu da se akcija traganja za napadačima kosovske policije nastavlja.

Naglasio je kako postoje informacije da se radi o "terorističkoj grupi".

Policija Kosova je, kako je rekao, također otkrila veliku količinu oružja.

"Cijeli teritorij zemlje je stavljen pod kontrolu", rekao je ministar Svečlja.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije