KATASTROFA

FOTO, VIDEO Razoran tornado pogodio Češku: Sve je sravnjeno sa zemljom, najmanje 150 ozlijeđenih

Foto: Twitter
1/2
25.06.2021.
u 07:07

Vatrogasci su u samo sat vremena imali više od 300 intervencija, no nisu stigli obići sve ljude, već su išli samo tamo gdje su ugroženi životi

Katastrofalno nevrijeme protutnjalo je u četvrtak poslijepodne Južnom Moravskom u Češkoj i donijelo rijedak tornado i tuču.

Oluja je poharala sedam sela, a hitne službe procjenjuju kako je ozlijeđeno između 100 i 150 ljudi, prenosi iDnes. Prema prvim informacija nekoliko je osoba izgubilo život, ali o tome još nema službene potvrde. 

Foto: Twitter

Izbili su brojni požari, poplavljene su kuće, uništeni su automobili, a iz cijele zemlje stiže pomoć koju je najavila i susjedna Austrija.  U Hodonínu su pokidane žice, a brojne kuće ostale su bez struje. Vatrogasci upozoravaju građane da ne izlaze iz svojih kuća.

Prema serveru In-weather, ovo je jedan od najjačih tornada koji se ikad dogodio u Češkoj. Zamjenik gradonačelnika Marek Babisz, rekao je kako je polovica sela Hrušky u regiji Břeclav sravnjena sa zemljom.

Na terenu su trenutno sve spasilačke jedinice, a razmatra se i raspoređivanje vojske duž regije Hodonín gdje je nekoliko sela pogodio tornado. Vatrogasci su u samo sat vremena imali više od 300 intervencija, no nisu stigli obići sve ljude, već su išli samo tamo gdje su ugroženi životi.

Foto: Twitter

Glasnogovornica hitnih službi Južne Moravske rekla je kako je bilo i nekoliko autobusnih nesreća te rade s kolegama iz okolnih regija i Slovačke kako bi im pomogli. VIše od 50.000 domova večeras je bez struje, a najgore je na području Hodonina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije