uslijed direktnog glasovanja

Anketa: Schulz bi porazio Merkel na izborima za kancelara

Martin Schulz
Reuters/PIXSELL
17.02.2017.
u 09:33

Martin Schulz, njemački socijaldemokratski kandidat na saveznim izborima koji će se održati 24. rujna, dobio bi 49 posto glasova ukoliko bude direktno glasovanje za kancelara, dok bi aktualna čelnica Angela Merkel osvojila 38 posto glasova, pokazala je anketa u petak, prenosi Fena. 

Krajem siječnja, Merkel je značajno vodila pred Schulzom u anketi koju je proveo anketni institut Forschungsgruppe Wahlen za emitera programa ZDF. Otada je, međutim, podrška Merkel opala na 44 posto u usporedbi s 40 posto podrške za Schulza, prenosi ZDF.

Današnja anketa također pokazuje da su Socijaldemokrati (SPD) dobili na popularnosti zahvaljujući kontinuiranom usponu Schulza, dok su konzervativci Angele Merkel izgubili na podršci.

Anketa je pokazala da je podrška SPD-u  međuvremenu porasla za šest posto na ukupnih 30 posto - na najvišu razinu u predizbornom razdoblju - dok je konzervativni blok Merkel izgubio dva posto podrške koja je opala na ukupnih 34 posto, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije