Sarajevo

Svat pucao u zrak ispred vojarne pa izazvao opću opasnost

pucnjava
29.11.2015.
u 07:00

Ispred vojarne Oružanih snaga BiH Butile, u sarajevskoj općini Novi Grad, dogodio se novi vatreni incident

U sarajevskoj općini Novi Grad, ispred vojarne Oružanih snaga BiH Butile dogodio se novi vatreni incident.

- Ni ovoga puta nije bilo ozlijeđenih, niti je načinjena materijalna šteta. Policija je na mjestu događaja pronašla šest čahura nepoznatog kalibra. Istragom je utvrđeno kako je vatreno oružje koristio B. S. (1990.) iz Hadžića, koji je inspektorima priznao da je usred dana pucao u zrak tijekom svadbe koja se odvijala u blizini vojarne Butile. Tom prilikom dobrovoljno je predao jedan plinski pištolj marke "Ekolfirat compact", kalibra 9 mm, PAK. Nakon toga je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio djelo izazivanja opće opasnosti, što bi ga moglo stajati novčane ili do godine dana zatvorske kazne. Inače, i prošli petak se iz plinskog pištolja pucalo pokraj ove vojarne, a tada je uočeno vozilo sive boje bez oznaka.

Ravnatelj SIPA-e Perica Stanić izjavio je da se i dalje radi svim raspoloživim kapacitetima na istrazi terorističkog napada u sarajevskom naselju Rajlovac, gdje je 18. studenog vehabijama skloni Enes Omeragić ubio dvojici vojnika, Nedeljka Radića i Armina Salkića, te ranio Dževada Ljukovca, nakon čega je izvršio samoubojstvo, te da je cilj da ona bude proširena na otkrivanje pomagača i naredbodavaca.

Ravnatelj Stanić je rekao kako su SIPA-i potrebne šire ovlasti putem određenih zakonskih izmjena, te da očekuje kako će do njih doći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije