Pozitivne vijesti

Strani ulagači će u Livno investirati i tu proizvoditi

livno
Željka Mihaljević
30.09.2014.
u 10:30

Iduću obljetnicu Livno bi trebalo proslaviti kao grad, a ne više općina

Cijelim nizom kulturnih, znanstvenih i sportskih zbivanja Livno je proslavilo 1122. obljetnicu prvog spominjanja u jednom pisanom dokumentu. Najstariji pisani dokument u kojem se spominje Livno je “Povelja” kneza Mutimira od 28. rujna 892. godine. Kao simbol milenijske povijesti ovaj datum se obilježava kao Dan općine.

Smanjiti nezaposlenost

Obilježavanje dana općine prigoda je i za ocjenu onoga što se uradilo u protekloj godini. Ostvareni su prilični pomaci na infrastrukturnim projektima, obnovi institucija, ustanova i parkova, uređenju gospodarskih zona, no, Livno i dalje najteže izlazi na kraj s nezaposlenošću.

- U zadnje vrijeme smo imali intenzivne razgovore s nekolicinom stranih ulagača i sa zadovoljstvom mogu potvrditi da ćemo uskoro upoznati javnost s konkretnim projektima i investitorima koji će svoju proizvodnju pokrenuti u našem gradu. Time će se otvoriti nova radna mjesta i razvitak gospodarstva u našem gradu krenut će u pozitivnom smjeru. Neki će možda reći da se predugo čekalo, no, u ovim nestabilnim vremenima privući investitore i omogućiti im da svoj novac ulože na naše područje nije nimalo jednostavno, kazao je u svom obraćanju općinski načelnik Luka Čelan. Čelan je istaknuo da bi se u cilju njegove održivosti morale još snažnije uključiti više razine vlasti. Predsjednik OV Livno Sead Hadžijahić također je istaknuo da je Livno sastavni dio BiH i dijeli sve ono što se događa u zemlji, te da mu, nažalost, političke i ekonomske prilike ne idu na ruku, ali i da se uvijek treba nadati boljem.

Želje, sreća i zdravlje

- Ono što je dobro i čemu se nadamo, glede Općine Livno, što je OV usvojilo odluku o proglašenju Livna gradom, te se nadamo da ćemo tu iduću godišnjicu doživjeti kao grad. A ono što treba i što očekujem za sve naše žitelje, to je da naredno razdoblje bude bolje i kvalitetnije nego što je bilo ovo i da im poželim puno zdravlja, sreće i radosti te posao, naravno, kazao je, među ostalim, Hadžijahić.

Svečanost je uveličala sopranistica iz Šibenika Nera Gojanović, uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić, kao i članovi Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara. Nakon sjednice položeni su vijenci na Spomeniku za slobodu hrvatskog naroda, a druženje je nastavljeno obilaskom radova na prometnici Livno-Vaganj-Sinj.

U večernjim satima glumci kazališta Picolloteatar iz Starog grada s Hvara u punoj dvorani Narodnog sveučilišta izveli su predstavu “Kidaj od svoje žene”. U okviru proslave 1122. obljetnice Livna proslavljen je i Dan branitelja, upriličeno svečano otvorenje mini sportskog terena, a odigran je i dvodnevni turnir u ženskoj košarci, kojim je proslavljena i trideseta obljetnica Ženskog košarkaškog kluba Livno, te nogometni turnir najmlađeg uzrasta NK Troglav.

Komentara 1

AM
ambrozije
22:13 30.09.2014.

A moj čelane koji si ti muljator, koce ulozit u nesto sto si ti ubio i raselio

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije