Preuzimanja

Srbijanski NCA preuzima Magmine trgovine u Srbiji i BiH

magma
Arhiva Vl-a
27.12.2010.
u 10:09

NCA IG je strateški investitor i u dijelu asortimana namijenjenog djeci, a ugovorena kupoprodajna cijena iznosi 21,6 milijuna eura

Nadzorni odbor Magme prihvatio je ponudu NCA Investment Group d.o.o. iz Beograda za kupnju 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima Magma International d.o.o. Beograd , Magma B d.o.o. Sarajevo , Kozmolina d.o.o. Beograd, Adria Design d.o.o. Zagreb i novog društva ND d.o.o. iz Zagreba (koje će biti osnovano najkasnije do 26. veljače 2011. godine). Ugovorena kupoprodajna cijena navedenih udjela iznosi 21,6 mil eura, izvijestili su jutros iz Magme Zagrebačku burzu. Nakon stjecanja udjela NCA IG i Magma dokapitalizirat će društvo Adria Design d.o.o. iz Zagreba sa šest milijuna eura uz zadržavanje istih omjera udjela.

Realizacija cjelokupne transakcije u iznosu od 24,66 milijuna eura bit će obavljena do 28. veljače 2011.

- Nadzorni odbor je također ustvrdio kako je društvo NFI EMPiK MEDIA FASHION S.A., Poljska (EMF), koje je 16. studenoga 2010. dostavilo inicijalnu uvjetnu ponudu, dostavilo novu uvjetnu ponudu koja je u financijskom i poslovnom smislu lošija od ponude NCA IG iz Beograda. NCA IG je strateški investitor u dijelu asortimana namijenjenog djeci te je za očekivati da će razvoj brandova kojima je Magma u proteklih 20 godina osigurala lidersku poziciju na tržištima Hrvatske, BiH i Srbije dobiti novi zamah - ističu u Magmi.

Magma će nakon realizacije transakcije završiti proces započete konsolidacije cijele grupe te iskoristiti nešto povoljnije trendove na tržištu za novi rast i razvoj u ključnim segmentima svog poslovanja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?