UNO BIH

Spriječena nezakonita trgovina krivotvorenih cigareta

cigarete
30.09.2016.
u 14:01

Radi se o cigaretama koje mogu biti štetne po zdravlje građana, jer se ne zna tko je proizvođač i kakav je sastav tih cigareta, upozoravaju iz UNO BiH.

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH spriječili su nezakonitu trgovinu krivotvorenih svjetski poznatih brendova cigareta.

Radi se o cigaretama koje mogu biti štetne po zdravlje građana koji ih konzumiraju, jer se ne zna tko je njihov proizvođač i kakav je sastav tih cigareta, upozoravaju iz UNO BiH.

Veću količinu cigareta i duhana otkrili su Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Sarajevo, provodeći koordinirane aktivnosti u suzbijanju krijumčarenja i spriječavanja nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima.

Oduzeto je 2.327 paklica cigareta i 67 kg rezanog duhana.

Iz UNO naglašavaju da je ovom zaplijenom spriječeno nanošenje daljnje štete državnom proračunu. 

Također, konzumiranje ovakvih cigareta štetno je za zdravlje ljudi, jer ne postoji nikakav dokaz gdje su te cigarete proizvedene i da li sastav ovih cigareta ima dozvoljene i kontrolirane supstance.

Apeliraju na građane BiH da ne konzumiraju ovakve cigarete koje se prodaju bez bilo kakvog dokaza o porijeklu i bez akciznih markica koje izdaje UNO.

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UNO koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od Vlade SAD, kroz program EXBS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije