Derbi u Mostaru

Plemići pobjedom završili godinu: Zrinjski u prvom poluvremenu riješio Sarajevo

Zrinjski, Plemići
Foto: HŠK Zrinjski
1/2
18.12.2023.
u 20:04

Iza Zrinjskog je nevjerojatna godina i Plemići se na apsolutno zasluženi odmor. Ostali su u borbi za prvaka, a prije par dana završili nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige sa četiri osvojena boda uz povijesni uspjeh za bh. nogomet.

Spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Premijer ligi BiH. U okviru 18. kola mostarski Zrinjski je pred svojim navijačima slavio 2:0 protiv FK Sarajevo, a sve je riješeno već nakon prvog poluvremena.

Plemići su tako završili na drugom mjestu sa 38 osvojenih bodova, dok je Sarajevo četvrtoplasirano, ali ima i kao trećeplasirani Velež 33 boda.

Zrinjski je prvi put zaprijetio u šestoj minuti, ali Buljubašić je izblokirao. Nakon toga dva puta je pokušao Zlomislić, no nije to bilo opasno po gol Rogića, piše Sportsport.

U 19. minuti velika šansa za Sarajevo. Zlomislić griješi, lopta dolazi do Mustafića, on šutira, no Marić brani. Šest minuta kasnije korner za Zrinjski, Aničić u posljednji trenutak izbija.

U 30. minuti opet šansa za goste. Prava bomba' Ajdina Hasića, Marić brani, a uzvratio je kapetan Bilbija, no mlako je to bilo i Rogić sigurno brani. 

Četiri minute kasnije jedanaesterac za Zrinjski nakon velike gužve pred golom Sarajeva. Sudac Irfan Peljto je smatrao da je fauliran Sabljić, a gosti su prosvjedovali. Loptu uzima Bilbija, no Rogić uz malo sreće brani i ostalo je 0:0.

Ipak, u 41. minuti Nemanja Bilbija je siguran. Lopta je došla od Memije, on to dobro koristi i pogađa mrežu Rogića za slavlje raspjevanih domaćih navijača. Pred odlazak na pauzu još jedna lopta je u mreži gostiju. Zlomislić ubacuje, lopta do Kiša, on matira nesigurnog Rogića i Plemići su vodili 2:0.

U prvim minutama drugog dijela gotovo bez prave prilike. Gosti su djelovali bezidejno, kao da imaju strah od gostujućih utakmica, dok je Zrinjski djelovao zadovoljno rezultatom, a treba znati da su Plemići prije samo par dana odmjerili snage sa Aston Villom (1:1) i mnogo se potrošili.

U 65. minuti konačno prijeti Sarajevo. Mustafić je šutirao lijevom nogom, no Marić je ponovno siguran.

Do kraja je ostalo 2:0 i Zrinjski je slavio novu pobjedu, dok su gosti tužni napustili teren. Polagali su nade da mogu iskoristiti i umor Zrinjskog, no to se definitivno nije osjetilo na terenu.

Iza Zrinjskog je nevjerojatna godina i Plemići se na apsolutno zasluženi odmor. Ostali su u borbi za prvaka, a prije par dana završili nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige sa četiri osvojena boda uz povijesni uspjeh za bh. nogomet.

Sarajevo je mnogo uložilo u proteklom razdoblju, ali boljka ove polusezone su gostovanja. U devet gostujućih utakmica bordo momci su osvojili tek 11 bodova. Mnogi igrači nisu opravdali očekivanja, a ni danas nije bilo u kadru Ziljkića, Avramovskog i Vrančića.

 

Foto: N1

Navijači su pravili sjajnu atmosferu...

Foto: N1

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?