Pecara

Zadnje minute išle na ruku Širokom

BiH,06.03.2016.Siroki, Pecara,  Prvetvena nogometna utakmica   Siroki - Zrinjski  Photo:Stojan Lasic
10.03.2016.
u 07:00

Širokobriježani su nakon prvih 90 minuta stekli prednost od 3:1 protiv Mladosti, pa su favoriti u uzvratu za izboriti polufinale. No, do zadnje dvije – tri minute činilo se kako će susret završiti 1:1, ali tada su domaći “dobili inspiraciju”, a Rahimićeva momčad izgubila koncentraciju...

Raspoređivanje snage

Momčad trenera Slavena Muse počela je utakmicu bez ijednog igrača koji je u nedjelju nastupio protiv Zrinjskoga! Nije u pitanju podcjenjivanje, već stav trenera Slavena Muse “da su svi približno iste kvalitete”, te da želi rasporediti snage i očuvati svježinu momčadi.

I Mladost je izvela “šaren” početni sastav, sa samo pet igrača koji su igrali u subotu protiv Viteza.Već u 2. minuti Široki je opasno zaprijetio. Buhač je gađao s 18 metara, vratar Lalić odbio loptu, ali na noge Markoviću. Opet udarac i nova obrana Lalića, koji se istaknuo i u 9. minuti, kada je “skinuo” udarac Kresingera. Mladost je probala iz protivnapada, pa je u 16. minuti Asanović zagrijao dlanove Bilobrku. Zatim je Hrelja s vrha šesnaesterca slabo gađao. Sesar i Ivanković prijetili su iz daljine, ali raspoloženi Lalić zaustavio je i njihove dosta opasne udarce.

Ali, ni Lalić nije ništa mogao u 36. minuti, kada je Ivanković s bijele točke precizno zatresao mrežu. Jedanaesterac je izborio Buhač, koji je natjerao čuvare na “gubitak azimuta” i utrčao u kazneni prostor. Hodžiću je preostalo samo srušiti ga s leđa. Marković, Menalo i Ivanković odigrali su u 44. minuti “tika – taku”, a pokušaj ovoga posljednjeg staviti točku na “i” završio je udarcem u gredu od koje se lopta odbila u polje.

Utješni pogodak za goste

Tek u 60. minuti prva prigoda u nastavku. Sesar je pokušao prebaciti istrčalog Lalića i pogodio mrežu – ali sa “strop strane”. Isti je igrač u 63. minuti svladao Lalića, ali lopta je pogodila vratnicu i odbila se u polje. Prvu pravu prigodu za Mladost imao je Čović, koji je u 65. minuti gađao glavom, a Bilobrk izbio loptu u korner. Krstanović je u 74. minuti promašio zrelu prigodu, ali gosti svoju malo kasnije nisu.

Hodžić je lijepo uposlio pričuvu Kobilicu, koji je s 10 metara svladao Bilobrka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije