Prva liga FBiH

Vodećima prijeti i Neretljakovo Orašje

12.01.2018.
u 07:00

Nastavak prvenstva u Prvoj nogometnoj ligi FBiH bit će tek 3. ožujka, pa dio klubova još nije zakazao prozivku. Ima i onih koji su počeli pripreme, ili će ih brzo početi.

Igman krenuo prvi

Igman iz Konjica (jesenas 10, s 19 bodova) prvi je krenuo. Trener Adis Obad prozivku je izvršio još 6. siječnja. Od starih snaga nedostajat će mu Admir Đono (prešao u Iskru), ali došla su dva igrača iz Veleža, Faruk Handžić i Benjamin Lukomerak. Kad je Iskra u pitanju (13, 14), ona se uz Đonu pojačala i Milošem Galinom (Jedinstvo), koji je Bihać napustio ogorčen neisplaćenom zaradom. Jedinstvo (16, 7) preuzeo je trener Safet Nadarević sa zadaćom: spasiti klub od selidbe. Zadaću su “zadali” gradski oci uz obećanje “nećemo dignuti ruke od Jedinstva”. A dojam je da su ih davno dignuli. Tek 7 bodova ne jamči ništa, a jesen Pod borićima bila je tužna, uz poraze i štrajkove igrača. Još se pamti njihov prosvjed s utakmice protiv Rudara, kada su sjeli na travnjak 10-ak sekundi, ne želeći igrati. I Travnik je pao nisko (15, 7). Skupština kluba sastala se i poduzela “odlučne korake”, izabravši za predsjednika Midhada Sarajčića (iako nije bio na Skupštini!), a na klupu “posjela” Igora Remetića umjesto Husnije Arapovića. Hm, da nije malo kasno? U planu je i nabava igrača, ali to stoji puno novca... ako ga bude. Savjetodavni odbor (ili krizni stožer) uspostavio je i Tošk (14, 13). Kupio je četiri igrača (Nedim Oglečevac – Olimpik, Anel Ćurić – Travnik, te Almin Zukić i Ibrahim Hrvat – Rudar), ali Aleksandar Kršić, najbolji igrač i “autor” 7 golova, uzeo je ispisnicu...U Bratstvu (9, 20) za sada muk, osim što je otišao prvi strijelac Husein Poturalić i potpisao za Slogu SH. Rudar (8,20) je jesenas za trenera imenovao Borisa Pavića, ali ga je neki dan smijenio. I u Čapljini (7,25) još traje zatišje. Klub je pri vrhu ljestvice. Doveo je Danijela Begića (Posušje), te nastoji zadržati Nikolu Leku. Ni Orašje (5, 27) još nije krenulo. Trener Labudova Mato Neretljak kaže da je prozivku planirao za nedjelju, 14. siječnja:

- Imamo najbolji raspored. Svi kandidati za 1. mjesto “u pet su grama” po vrijednosti, a šest bodova manjka može se stići.

Novalić predsjednik Zvijezde

Bosna (4, 28) zaostaje još manje, ali Visočane Premijer liga, tako se čini, ne zanima puno... Borbu za naslov vodit će vodeća trojica: Zvijezda (1, 33), Sloga (2, 32) i Olimpik (3, 31). Zvijezda ima jaku logistiku (ta, predsjednik kluba je Fadil Novalić, predsjednik Vlade FBiH!). Momčad iz Gradačca neće mijenjati momčad, osobito obranu, koja je “svjetski prvak”, jer je jesenas u 15 utakmica primila samo tri (3) gola! Sloga, čiji gazda Azmir Husić kupuje “sve živo”, dovela je zimus Salka Jazvina (Zrinjski), Almedina Ziljkića (Sloboda), Dalibora Pandžu, Miljenka Bošnjaka (Gošk), Aidina Mahmutovića (Čelik)... i još niz pojačanja. Htio je Husić od Zrinjskog kupiti i Marijana Ćavara, nudeći 650.000 KM... Olimpik također sve poduzima da se vrati u Premijer ligu. Doveo je za trenera Dinu Đurbuzovića, koji je već napravio prozivku. Vukovi najprije kreću u Istru (Medulin), pa u Hercegovinu na završnu glazuru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?