Odigrano 13. kolo Prve lige FBiH

Vodeće 4 momčadi stopostotne

31.10.2016.
u 09:00

Trinaesto kolo bilo je “nesretno” za Slogu, Rudar, Zvijezdu, Velež i Čapljinu, što potvrđuje poznatu “tezu o nesretnoj trinaestici”.

Ali, teza pada kad su u pitanju Bratstvo, Travnik, Orašje, Bosna i Goražde, koji su bili sretni izborenim pobjedama.

Nego, šalu na stranu. Bosna je zadržala 1. mjesto nakon 2:1 pobjede u Vrapčićima. Velež je poveo već u trećoj minuti (Avdić), ali su Visočani već do poluvremena okrenuli u 2:1 pogocima Kovača i Papaza i zadržali rezultat do kraja.

Po završetku utakmice bilo je mučnih scena, jer su pred ulazom u službene prostorije nepoznate (?) osobe prijetile i psovale sucima, opunomoćeniku, kontroloru...

Nakon svega Velež nije iz nepoznatih razloga isplatio dnevnice i pristojbe sucima...

Derbi vrha ljestvice u Orašju dobili su domaćini, koji su uvjerljivo svladali Zvijezdu 2:0 (Isanović, Vidović). Malo južnije, u Gračanici, Bratstvo se namučilo protiv Sloge, koja je igrala “bunkeraški”. Izdržala je blizu pun sat, onda ih je načeo Salkić za 1:0, što je bio i konačni rezultat.

U Banovićima su Budućnost i Gošk u tvrdoj igri podijelili bodove (0:0). Ovaj rezultat ostavlja Gabeljane u utrci za vrh, ali i Budućnost u opasnoj zoni. Najvrijedniju pobjedu ubilježio je Travnik, svladavši u Kaknju Rudar 2:1 (Jusufbašić i Zajmović za goste, Pekija za Kakanjce.

Čapljina je putovala u Goražde osvojiti barem bod, ali domaćin je ipak slavio 1:0 (Hiroš). U jedinoj nedjeljnoj utakmici, Novi je Travnik na Piroti u ugostio sarajevsku Bosna Semu. Sarajlije su slavili 2:1 (Spahić – 35. i 74., oba puta s 11 m.; Hećo 50.) i time (čini se) već sada preselili Novotravničane u drugoligaško društvo.

POREDAK: Bosna 26, Orašje i Bratstvo 25, Travnik 24,oš Gošk i Zvijezda 21, Rudar i Jedinstvo 19, Goražde 18, Bosna Sema 17, Budućnost 15, Čapljina i Radnički 14, Sloga 13, Velež 11, Novi Travnik (-1) 5 bodova... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?