NK Vitez

Vitežani vjeruju u pobjedu protiv Tuzlaka

29.10.2016.
u 09:00

Vitez je u 13. kolu, pomalo i neočekivano, u gostima svladao snažnu Mladost iz Doboja kod Kaknja, a danas u 14. kolu u goste im stiže opasna Sloboda iz Tuzle. I među navijačima Viteza miješaju se optimizam, nadanja, očekivanja dobrog rezultata i strah, za što postoje dva razloga - Sloboda je snažan i nezgodan protivnik i za kvalitetnije momčadi nego što je to Vitez, te činjenica da su Vitežani, nakon dobrih igara i dobrih gostujućih rezultata, kao po pravilu, u sljedećim susretima kiksali na svom terenu.

Neumoljivi podaci

Tvrdnje s egzaktnim podacima su neumoljivi. Naime, u prvom jesenskom kolu Vitez je neočekivano u Širokom Brijegu potpuno zasluženo osvojio bod (1:1). Na njihovu žalost, puni optimizma u sljedećem kolu na svom su terenu dočekali čekali Mladost iz Doboja kod Kaknja i umjesto očekivane i najavljivane pobjede odigrali su samo 1:1. Dva kola kasnije u vrhunskoj igri zasluženo su u Sarajevu pobijedili favorizirani Željezničar (0:2), a samo tjedan dana kasnije u Vitezu ih je neočekivano do nogu (1:4) potukao Radnik. Vitez je u 8. kolu u derbiju sa susjedom Čelikom u Zenici pobijedio 0:1, a tjedan dana kasnije na svom su terenu remizirali (0:0) s autsajderom Olimpicom. A sada im u goste stiže Sloboda nakon što su protiv Mladosti u Doboju pored Kaknja osvojili sva tri boda (1:2). Kako sve te (ne)uspjehe objasniti, što poduzeti da se taj i takav slijed na domaćem terenu ne ponovi protiv vrlo opasnih Tuzlaka?

- Tri boda protiv Mladosti pravu će vrijednost imati tek ako pobijedimo Slobodu. Snimili smo mi igru našeg današnjeg protivnika, znamo sve njihove dobre osobine, ali i mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Radili smo na psihološkoj pripremi, cijeli tjedan fokusirali smo se na dolazeći susret i vjerujem da ćemo uvezati dvije dobre igre i dvije pobjede i konačno stati u kraj tim posrtanjima na vlastitom terenu nakon uspjeha na gostujućim.

Nikada se ne smije živjeti na lovorikama ostvarenih pobjeda, svaka nova utakmica traži psihološku pripremu, spremnost i maksimalni angažman. Uvjeren sam da će tako i biti na utakmici protiv Slobode, kazao je novinarima trener Viteza Slaven Musa naglašavajući kako se u srijedu na treningu ozlijedio Dedić, važan igrač, kreator i opasni šuter i njegov nastup protiv Slobode potpuno je neizvjestan.

Kapetan u konkurenciji

- Kapetan je nakon ozljede u punom treningu i vjerojatno će konkurirati za nastup, a nakon odrađenih kaznih su se vratili Jevtić i Barišić. Sastavit ćemo dobru momčad koja će imati i snage osvojiti bodove, dodao je Musa.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije