Pobjednik 12. Malonogometnog turnira MZ općine Žepče ekipa Begova Hana

Veliko srce Žepčaka: igralo se za pomoć u radu klubova te za obitelji u potrebi

16.08.2023.
u 18:37

Iz Općine Žepče ističu kako je cijeli turnir bio iznimno posjećen, a svake se večeri tražilo mjesto više na tribinama i oko poligona.

Završio je 12. Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče "Žepče 2023.". Odigrano je ukupno 46 utakmica, a sve je kulminiralo utakmicama završnica koje su, kao i prethodnih godina, ponudile nešto više u odnosu na natjecanje po skupinama, piše Večernji list BiH.

Iznimno posjećen

Iz Općine Žepče posebice ističu kako je cijeli turnir bio iznimno posjećen, a svake se večeri tražilo mjesto više na tribinama i oko poligona.

Prva utakmica finalne večeri igrala se za treće mjesto, a sastali su se MZ Ljubna i MZ Vinište. Od samoga starta vidjelo se da, bez obzira na poraz u polufinalu, želje i motivacije nije nedostajalo. Već u drugoj minuti igre povela je Mjesna zajednica Ljubna preko Filipa Galića. Do kraja prvog dijela igre izjednačilo je Vinište preko Dražena Jukića u posljednjoj minuti prvog poluvremena. U drugom dijelu mreže su mirovale na obje strane. Pobjednika i osvajača bronce odlučivali su penali u kojima se bolje snašao MZ Ljubna i zasluženo osvojio treće mjesto.

Potom su u revijalnom dijelu nastupili veterani NK Žepče 1919 i NK Gromovnik. Iako je rezultat bio u drugom planu, spomenimo kako je uspješnija u ovom susretu bila ekipa NK Žepče 1919 s rezultatom 4:1.

Za kraj je odigrana i finalna utakmica u kojoj su snage odmjerili MZ Begov Han i MZ Željezno Polje. MZ Begov Han u utakmicu ulazi oslabljen izostankom Alije Bajrića zbog ozljede koljena, što se vrlo brzo odrazilo na rezultat pa je MZ Željezno Polje u 14. minuti povelo s 1:0 preko Nasira Hodžića. Redale su se prilike i na jednoj i na drugoj strani, ali su mreže mirovale do stanke.

No, da je ekipa MZ Begova Hana iznimno kvalitetna i da može i bez svoga kapetana, pokazala je vrlo brzo u drugom poluvremenu. Već u četvrtoj minuti nastavka Alem Kadić pravom bravurom pred golom rivala postiže izjednačujući pogodak za MZ Begov Han, a već dvije minute poslije Benjamin Kamerić pogađa za potpuni preokret i vodstvo MZ Begov Han od 2:1. Krenulo je Željezno Polje na sve ili ništa, ali se nije uspjelo vratiti u rezultatsku neizvjesnost, ponajviše zahvaljujući Ahmedu Kadiću koji s dva prelijepa gola postavlja konačan rezultat utakmice - 4:1.

Poredak najbolje plasiranih ekipa i nagrađivanih pojedinaca na 12. izdanju turnira mjesnih zajednica općine Žepče:

Fair play ekipa: MZ Lupoglav (ujedno i najmlađa ekipa na turniru); četvrto mjesto: MZ Vinište; treće mjesto: MZ Ljubna; drugo mjesto: MZ Željezno Polje; prvo mjesto: MZ Begov Han; najbolji strijelac: Marko Perković (MZ Ljubatovići) - 10 pogodaka; najbolji vratar: Salim Hibović (MZ Željezno Polje); najbolji igrač: Alem Kadić (MZ Begov Han).

Inače, sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć u radu NK Žepče 1919 i MNK Žepče. Ukupno je prikupljeno 6516 KM i 165 eura kada se svedu svi potrebni izdaci.

Zahvala svima

Iz klubova zahvaljuju svima koji su bili dio ove lijepe priče koja će njima sigurno puno značiti za daljnje funkcioniranje. Također, u suradnji s mjesnim zajednicama Bistrica i Begov Han pokrenuta je i humanitarna akcija za dvije obitelji iz navedenih mjesnih zajednica, obitelj Veselinović iz MZ Bistrica i N. N. obitelj iz mjesne zajednice Begov Han.

Prodajom humanitarnih ulaznica za ove obitelji prikupljeno je 2230 KM i 150 eura. Ovoj akciji odazvao se i Organizacijski odbor turnira mjesnih zajednica općine Žepče i UO Sportskog saveza općine Žepče, koji će navedenom iznosu pridodati još 1000 KM, naveli su također iz Općine Žepče.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije