nogomet

Velež u problemima: Nikolić tužio klub FIFA-i i dobio spor

nikolic
21.11.2016.
u 16:20

Nogometni klub Velež bi se, prema pravilima FIFA-e, mogao suočiti s kaznama u vidu oduzimanja bodova ili čak izbacivanja u niži rang natjecanja.

Srbijanski internacionalac Marko Nikolić, koji je Velež napustio u siječnju, pri odlasku je potpisao sporazumni raskid ugovora prema kojem će tijekom ove godine dobiti od kluba obećanih 7.000 KM, koliko mu se dugovalo od ranije. 

Nakon što mjesecima na Nikolićev račun ništa nije uplaćeno, odlučio je cijeli slučaj prijaviti FIFA-i. Svjetska nogometna federacija je Veležu u proteklom razdoblju dala nekoliko rokova za isplatu. Zbog neizvršavanja FIFA je otvorila novi postupak i dala Veležu posljednji rok do 24. studenoga. 

"Mislim da su svi igrači isplaćeni koji su u isto vrijeme otišli. Uglavnom to su bili domaći igrači i svoja prava su tražili preko N/FSBiH, dok sam ja kao stranac išao preko FIFA-e i Sindikata profesionalnih nogometaša, pa se odužila cijela priča", kazao je Nikolić za Sportsport.ba, koji danas nastupa za crnogorski Grbalj. 

Povodom cijele situacije kontaktiran je i sadašnji direktor mostarskog kluba Himzo Đonko.

"Mi smo dobili dopis iz FIFA-e oko toga, ali taj ugovor koji je navodno on potpisao mi u klubu nikada nismo vidjeli. Jednostavno ga nemamo, u protokol nije uveden i ne znam tko je to potpisao i kako. Ja ću Fifi odgovoriti oko tog predmeta i prema onom što u ovom trenutku imamo u klubu, nismo ništa dužni", kazao je Himzo Đonko za SportSport.ba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije