pecara

Trener Širokog Brijega Branko Karačić: Isprovocirati sreću i svladati Zrinjski

BiH,30.06.2016.Siroki, Stadion Pecara, 1. PRETKOLO EUROPSKE LIGE   Široki Brijeg - Birkirkare (Malta)  Photo:Stojan Lasic
10.08.2016.
u 11:00

Nakon što su premijerligaško prvenstvo počeli “nikad gore”, bez pobjede u tri prve utakmice, i samo dva boda osvojena na Pecari, nogometaši Širokoga Brijega u četvrtom kolu igraju “derbi svih derbija”.

Tijesan međusobni omjer

U goste Karačićevoj momčadi stiže Zrinjski, u posljednje vrijeme najneugodniji suparnik, bez obzira na mjesto igranja. S druge strane, Širokom je, u vrijeme dok se igrala liga Herceg Bosne, Zrinjski bio “najdraži” protivnik, a to se nastavilo i nakon utemeljenja Premijer lige. No, kasnije su sve te prednosti istopile, pa je trenutačni međusobni zbroj tijesan: 28 11 7 10 44:35. U šest posljednjih utakmica Širokobriježani ni jednom nisu pobijedili, četiri je puta bilo neodlučeno (1:1,0:0, 1:1, 0:0) i doživljena su dva “nezaboravna i skupa” poraza (2:3 u Mostaru u proljeće 2014. te 3:4 proljetos na Pecari). Posljednja je pobjeda upisana još 10. ožujka 2013. godine (3:0, pp)! Mogu li se kola koja jure nizbrdicom nekako zaustaviti? Odgovor ćemo saznati večeras nešto prije 23 sata (susret na Pecari počinje u 21 sat). Uz sve poteškoće koje u posljednje vrijeme pritišću Široki je i “uska širina kadra”, s čim Zrinjski sigurno nema problema:

- Uvjeren sam kako upravo protiv ovako jakog i kvalitetnoga Zrinjskog možemo pokazati sve naše vrijednosti, te uz dozu sreće doći “do zadovoljstva”, rekao je na konferenciji pred susret trener Branko Karačić i najavio povratak u konkurenciju Ivana Sesara i Zorana Plazonića, koji nisu igrali na Grbavici protiv Željezničara. Karačić nije otkrio sastav, ali je najavio stanovite izmjene, napominjući kako on i stručni stožer moraju voditi računa i o sljedećoj utakmici koja se igra u gostima protiv Čelika. Na kraju je Karačić rekao i ovo:

-Svakako ćemo težiti pobjedi i nastojati “isprovocirati sreću”, kako bi ove utakmice otišle u našu korist. Ali, s druge strane, bio bih jako zadovoljan s četiri boda iz ove dvije utakmice:

-Znamo da je Zrinjski jak, ali da smo u krizi. Ali, svjesni smo što bi nam značila pobjeda i koliko bi podigla raspoloženje u našim redovima, te nas vratilo u gornji dio ljestvice, rekao je mladi, srčani i rastrčani Stjepan Lončar, koji je na samo dva nastupa za prvu momčad (Sloboda, Željezničar) pokazao kako je neustrašiv i beskompromisan, te važan “zavrtanj” u igri na sredini travnjaka. I Lončar je kao i njegov trener Karačić istaknuo kako će im puno značiti podrška navijača. Inače, pristašama Širokoga namijenjena je sjeverna tribina (Škripari će zauzeti svoje mjesto u “kavezu”).

Velika podrška

Bude li kao proljetos, gosti iz Mostara također će imati veliku podršku. Za njih je rezervirana istočna tribina (gdje je i “kavez” za Ultrase, kojih je najavljeno 300). Policija će zbog sigurnosti južnu tribinu ostaviti zatvorenu. Očekuje se korektno navijanje.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije