Trener Posušja Branko Karačić nakon dva početna poraza: Igramo dobro, vrijeme je da počnemo pobjeđivati

19.08.2023.
u 19:42

- Nismo sjajno počeli jesensku sezonu - konstatirao je Branko Karačić, trener Posušja, na tiskovnoj konferenciji uoči važne premijerligaške utakmice četvrtoga kola protiv Željezničara.

- Nakon dviju utakmica nismo ni sretni ni zadovoljni. Na njima smo morali više dobiti jer smo imali igru u svojim rukama 60-70 posto. Nažalost, skupo su nas stajale kardinalne pogreške koje smo činili. Pogotovo kada se vratim na utakmicu protiv Širokog iz koje smo morali izvući puno više. Ovaj put igramo protiv Željezničara, koji se nalazi u odličnoj formi, što je pokazao i na susretu protiv Borca. Ali uvjereni smo da i nas sreća mora pomilovati i nagraditi za naše dobre igre - kazao je Karačić žaleći što neće biti ozlijeđenog Jovana Pavlovića.

- Ne možemo biti sretni što će Pavlović dulje vrijeme biti izvan stroja. Njega nema, ali u momčadi će vjerojatno biti João Erick. Kadar se, dakle, širi, kvaliteta pojačava. Mislim da nam Erick može puno pomoći. I sad se sjećam proljetnog poraza protiv Željezničara iz kojega možemo i moramo nešto naučiti. Ovaj put zanima nas samo pobjeda. Rekli smo, ako se vratimo na utakmicu protiv Širokog, da smo zaslužili barem bod, ali nismo imali sreće, pa ni kvalitete, a na rezultat su utjecale i neke stvari na koje ne možemo utjecati. Slično je bilo protiv Sarajeva, gdje smo očekivali pružiti jači otpor. Nismo, a tu ima i opravdanja jer smo bili nekompletni. Mislim da imamo igrače koji svakom mogu parirati te donijeti prednost odgovornom i kompaktnom igrom - smatra Karačić.

- Znamo koliko nam znače navijači. I protiv Željezničara očekujem njihovu veliku pomoć, kao što smo je imali i na prvoj domaćoj utakmici protiv Širokog, gdje su navijači pljeskom gurali naprijed igrače - dodao je Karačić.

- Opet nam je protivnik jaka i kvalitetna momčad, vjerojatno bolja i od Širokog i od Sarajeva, što znači da nas čeka težak posao. Ipak, nadam se da više nećemo darivati protivnike nekim pogreškama, koje su nas skupo stajale. Neće nas gol, možda nedostaje i malo sreće. I ona bi trebala doći samo ako nastavimo ovako igrati - izjavio je napadač Gabrijel Boban, koji je u dvjema uvodnim utakmicama imao dosta prigoda, ali još se nije uspio upisati u strijelce.

Posušje bi moglo nastupiti u sastavu koji se donekle razlikuje od onog koji je igrao na Koševu u 0:3 porazu protiv Sarajeva: Kolić, Maglica, Krišto, Stapić, Lučić, Z. Begić, Erick, Brković, D. Begić, Boban (Mandić), Kamenar (Galić, Vrgoč, Miličević, Marić, Babić, Bešlić, Pavković, Jenjić, Jandrek, Petrović). Utakmica na Mokrom docu igra se u subotu u noćnom terminu (20.45). Sudac je Dragan Kešić (Gradiška). Izravni TV prijenos: Arena Sport 1.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije