LIGA MZ Čapljine

Tasovčići / Klepci nakon tvrdog susreta u finalu osvojili naslov u Čapljini

19.08.2021.
u 21:03

Momčad Tasovčići / Klepci novi je pobjednik Lige mjesnih zajednica Čapljine. Tasovčići / Klepci u finalu su nadigrali branitelja trofeja Bobanovo Selo s 2:0, piše Večernji list BiH.

Tvrda utakmica

Bila je to tvrda utakmica u kojoj su nešto veći izgledi davani branitelju trofeja. Međutim, kolo sreće se okrenulo u prilog naselja na lijevoj obali Neretve. Kompaktniji sastav Tasovčića / Klepaca timskom je igrom potpuno otupio oštricu napada Bobanova, čija je igra djelovala sterilno. Zapravo, Tasovčići / Klepci branili su prostor ispred ponovno zapaženoga Armina Novakovića, dok se Bobanovo iscrpljivalo dugim kombinacijama, čekajući rupu u protivničkoj obrani koja se do kraja utakmice nije ukazala.

Nešto bolje u prvom dijelu utakmice bilo je Bobanovo, međutim, bez realizacije, dok su Tasovčići / Klepci, vješto gradeći igru, u nastavku preuzeli inicijativu. Iz jedne gužve u 27. minuti novi je prvak preko Ante Galića stigao do prednosti. Kada je sedam minuta poslije lukavim udarcem izravno iz kornera Maksimilijan Vrbica pogodio za 2:0, bilo je jasno da će pobjednički trofej promijeniti vlasnika. Za ekipu novog pobjednika Lige mjesnih zajednica Čapljine u finalu su nastupili: Armin Novaković, Petar Jakić, Nikola Arar, Marko Rudan, Maksimilijan Vrbica, Ante Galić, Alberto Jurić, Dragan Valjan, Toni Jurić, Pero Pervan i Mato Miličević.

Uvodna utakmica velikom finalu bilo je finale kadeta, u kojem su se sastali Zvirovići / Prćavci i Svitava. Nakon agilnije igre s 3:1 slavila je Svitava. Međutim, pogotkom Karla Dragičevića poveli su Zvirovići / Prćavci u 26. minuti utakmice, pet, šest minuta poslije na 1:1 izjednačio je Adrian Proleta. Za preokret 1:2 pogađa Stipe Bandur, a konačnih 1:3 za Svitavu postavlja Leonardo Krešić. Obje ekipe imaju potencijala pa neće biti iznenađenje ako se neki od dječaka koji su nastupali u finalu kadeta dokažu i na velikoj sceni. Program završne večeri počeo je utješnim finalom Bivolje Brdo - Počitelj / Hotanj 3:1. Pogotkom Anela Đonke u završnici prvog dijela poveli su “bivoli”, u nastavku je izjednačio Rafael Kalfić, međutim, vrlo brzo Josip Buntić ponovno donosi prednost Bivoljem Brdu, a ubrzo potom Mario Buntić podiže na 3:1. Do kraja utakmice ekipa Počitelj / Hotanj, kojoj je očito teško pala katastrofa u polufinalu, uspijeva samo pogotkom Jakova Kalfića smanjiti na 3:2. Rezultati, kadeti: Zvirovići / Prćavci - Svitava 1:3. Konačni poredak, Svitava, Zvirovići / Prćavci, Počitelj / Hotanj, Čapljina. Seniori, utakmica za treće mjesto, Bivolje Brdo - Počitelj / Hotanj 3:2, finale: Bobanovo Selo - Tasovčići / Klepci 0:2. Konačni poredak, Tasovčići / Klepci, Bobanovo Selo, Bivolje Brdo, Počitelj / Hotanj. Pobjedničkoj momčadi lige Tasovčići / Klepci pehar je uručio dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

Pojedinačna priznanja

Po završetku finala uslijedila je dodjela nagrada u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Kod seniora za najboljeg igrača proglašen je Ante Galić (Tasovčići / Klepci), iz iste momčadi je i najbolji strijelac Maksimilijan Vrbica, dok je najboljim vratarom proglašen Dejan Tunjić (Bobanovo Selo). Kod kadeta je najbolji igrač Anđelko Šutalo (Svitava), najbolji strijelac Ivan Pavlović (Zvirovići / Prćavci), dok je za najboljeg vratara proglašen Petar Jerković (Počitelj / Hotanj). Finale Lige Hercegovine igra se od 23. kolovoza upravo u Čapljini.•

Momčad Tasovčići / Klepci pokazala je najviše na ovogodišnjoj ligi u Čapljini (gore); pobjednički pehar toj momčadi dodijelio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine; usporedno sa seniorskim odigran i kadetski finale

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?