Kao i obično, Široki i Tuzla City odigrali su borbenu i otvorenu utakmicu, s očitom željom pobijediti. Široki je uspio

Strijelci promašivali, onda se branič Musa odvažio i zabio

15.08.2023.
u 11:29

Dvojica krilnih napadača Širokog, Chinedu i Kpan, nauživali su se pljeska kojim su ih častili gledatelji na Pecari

Prvu utakmicu u aktualnom prvenstvu na Pecari, Široki je Brijeg dobio minimalnim rezultatom 1:0 protiv staroga, ljutog protivnika Tuzla Cityja. Potpuno zasluženo s čim se složio trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković:

-Mi smo na Pecaru došli "igrati lopte" i ako je ikako moguće upisati pobjedu. Nismo uspjeli, a odlučio je trenutak gubitka dekoncentacije. Čestitam Širokom i želim mu uspjeh u nastavku prvenstva, rekao je Bošnjaković, a domaći trener Marijan Budimir prvo je čestitao svojim igračima na pobjedi, a onda pohvalio i protivničku momčad:

-Čestitam Tuzli na otvorenoj i napadačkoj igri. Prvo smo poluvrijeme bili bolji i poveli, a onda se u nastavku u glave mojih igrača uvukao neki strah, čuvanje rezultata, što li, pa je Tuzla na trenutke preuzela igru i igrala bolje. Imali smo u takvoj igri i malo sreće, rekao je u kratkoj izjavi Budimir, koji je ušao i u svlačionicu svoje momčadi i čestitao igračima na igri i pobjedi:

-Treba dobiti utakmicu i kad ne ide. Prvo poluvrijeme bilo je dobro, u nastavku je uslijedio pad, bilo je i pogrešaka, ali onda recimo Šaravanja uskoči i nekoga izvuče požrtvovnom intervencijom. Bravo! Čestitke svima! Tako treba, drugi put će netko Šaravanju izvući nakon pogreške. Treba imati srce i m...

Nakon toga uslijedila je pjesma i gromoglasno skandiranje...

Utakmica je počela s dva silovita prodora Nigerijca Stephena Chinedua, ali nedostajao je matni udarac. U drugom napadu Chinedi je oboren, ali sudac Benjamin Deljković dobro je procijenio da nema elemenata za 11 metara. Chinedu i Cyrille Kpan nastavili su opasnim prodorima preko bokova, dok je korpulentni Danijel Lukić prijetio u sredini, ali gol je pao tek nakon prekida. Zanimljivo, zbilo se to u 33. minuti, istoj kao protiv Posušja, kada je strijelac bio Lukić. Mladi Marko Capan iz slobodnog je udarca ubacio loptu u šesnaesterac, vratar Nevres Fejzić odbio je na vrh šesnaesterca, a branič Bože Musa natrčao i smjestio je pod gredu. Hm, Musa nije poznat kao golgeter, ali majstorski je svladao visokog i širokog vratara gostiju.Grlati Škripari tražili su drugi pogodak, ali njega nije bilo,iako je bilo prigoda. Tek je u 56. minuti Chinedu pogodio vratnicu. Prijetili su više gosti, ali domaći vratar Adolf Tomislav Tomić bio je na visini zadatka. U samoj završnici visoki i iskusni Irfan Hadžić dva je puta bio u velikim prigodama, ali bio je brzoplet i...Opet ćemo spomenuti sarajevskog suca Deljkovića, jer je odlično odsudio utakmicu, što se na Pecari rijetko viđa, kao uostalom i na većini bh travnjaka. Čestitali su mu iz oba tabora, što je također rijetkost u Premijer ligi BiH. Posebice je rijetkost da sudac na utakmici Premijer lige dodijeli samo jedan žuti karton."Dobitnik" je bio Tuzlak Dušan Hodžić, kojemu je Deljković za ružan prekršaj održao kratki govor i priprijetio da ne smije ponoviti prekršaj. Hodžić ga je ponovio i požutio, što je valjda bio razlog treneru Bošnjakoviću da ga na poluvremenu zamijeni i pošalje pod tuš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije