SVEČANI DOČEK

Srebrni rukometaši slavili na Trgu, Mate Bulić otpjevao "Moju Hercegovinu"

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
27.01.2020.
u 13:42

- Ova medalja je vaša medalja. Ispričavamo se što ste se morali nervirati i živcirati. No, dao Bog da se živcirate, a da mi uvijek donesemo medalju doma - rekao je najbolji rukometaš Europskog prvenstva.

Hrvatski rukometaši vratili su se sinoć u Zagreb nakon što su na Europskom prvestvu osvojili srebrnu medalju. Kauboje je već u zračnoj luci dočekalo nekoliko stotina navijača i sa svojim ljubimcima proslavili uspjeh.

Danas u 12:30 Grad Zagreb im je na Trgu bana Jelačića organizirao službeni doček. "Kauboje" je na Trgu bana Jelačića dočekalo oko 5000 ljudi, a rukometaši su, unatoč suzama večer prije u Stockholmu nakon poraza od Španjolske u finalu, bili sjajno raspoloženi, prenose hrvatski mediji.

Igrači i stožer su predstavljeni, zapaljene su i baklje...

- Ponosan sam što sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Radujem se što vidim puno djece i mladeži. Roditelji, volite svoju djecu i pomognite im kad je teško. A djecu molim da svojim roditeljima kažu "vječno ti hvala". Nema toga koji će nam oduzeti obitelj. To je kolijevka života, obitelj je sve, rekao je hrvatski izbornik Lino Červar. 

- Da, dobili smo državu, imamo sve manje djece i sve manje ljudi. Ima i lijek za to. Politika je vještina pomirenja ljudi, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Treba nam zajedništvo, svaki dan. Ovoj zemlji trebaju se samo poštivati univerzalne vrijednosti - a to su istina, pravednost i ljubav - rekao je inspirirani Červar.

- Jedino što mogu reći da smo preponosni na vas, bili ste nam veliki vjetar u leđa. Da, bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali smo presretni kad ovo vidimo jer znamo da smo nešto napraviti za naš hrvatski narod. Borili smo se za našu malu Hrvatsku koliko smo znali - rekao je Igor Karačić.

- Ova medalja je vaša medalja. Ispričavamo se što ste se morali nervirati i živcirati. No, dao Bog da se živcirate, a da mi uvijek donesemo medalju doma. Koliko smo dana bili zajedno? Previše. Nadamo se da nam ovo nije zadnji doček - rekao je najbolji igrač Eura Domagoj Duvnjak koji je otpjevao i himnu posvećenu Željku Musi koji je zabio gol za finale Eura.

Mate Bulić je otpjevao  "Moju Hercegovinu".

Srebrni rukometaši s okupljenima su zapjevali zajedno hitove Miše Kovača, Mate Bulića, Zaprešić boysa, a emotivan je bio izbornik Červar...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?