IPAK BEZ FINALA

Španjolci se osvetili Dodigu i Meli za poraz u Šangaju

'Ivan Dodig of Croatia returns to Fernando Verdasco of Spain at the U.S. Open tennis championships in New York, August 26, 2013.   REUTERS/Ray Stubblebine (UNITED STATES  - Tags: SPORT TENNIS)'
Foto: 'RAY STUBBLEBINE'
11.11.2013.
u 10:57

Španjolska kombinacija prošle je godine osvojila Masters

Nakon tri pobjede u skupini A, odličnih igara, pobjede nad braćom Bryan, Ivan Dodig i Marcelo Melo jučer ipak nisu uspjeli ostvariti plasman u finale Masters turnira u Londonu. Bolji od njih su bili Španjolci Marrera i Verdasco koji su slavili rezultatom 7-6 i 7-5. Uz malo više športske sreće rezultat je mogao biti drugačiji, ali ona je jučer izostala. Početak meča nije započeo prema planu za Dodiga i Melu. Hrvatski tenisač izgubio je prvi servis, s Španjolci su prednost držali sve do rezultata 5-4. Verdasco je servirao za prvi set, ali Dodig i Melo odličnom igrom vraćaju stvari na početak i set ide u tie break.

Izjednačena igra

Nakon potpuno izjednačene igre, Španjolci uspijevaju iskoristiti treću set loptu i slave u ovom dijelu meča rezultatom u tie breaku 12-10. I drugi set je bio u potpunosti izjednačen sve do rezulata 6-5 i Dodigovog servisa. Pri rezultatu 40-40 Španjolci imaju prvu meč, loptu. Koriste ju i prolaze u finale, a Dodig i Melo idu an zasluženi dvomjesečni odmor. S jedne strane ostaje velika žal za ispadanjem u polufinalu Mastersa u Londonu nakon prijašnjih odličnih mečeva, a s druge strane i Dodigu i Meli se može samo čestitati zbog svega što su pokazali ove sezone. Ipak, oni iz Londona ne odlaze praznih ruku. Osim novčane nagrade od skoro 200.000 dolara koju će podijeliti, hrvatsko/brazilska kombinacija je dobila i 600 bodova na ATP ljestvici. Naime, svaka pobjeda se na Mastersu boduje se s 200 poena. S trenutno najboljim hrvatskim tenisačem smo razgovarali o igranju tenisa u parovima i koja je razlika igrati singl i double u tenisu. – Tenis u parovima je drukčiji jer se igra temelji na servis-voleju i reternu. Nema puno trke na terenu, ali se igra jako brzo, bitna je brza reakcija - kaže Dodig. Međugorac odlično funkcionira s Melom i izvan terena. – Komuniciramo na engleskom jeziku, a svađa nema jer onda ne bismo mogli funkcionirati. Zna se dogoditi da na neke stvari gledamo drukčije, ali uvijek to riješimo razgovorom. Melo u posljednje dvije godine igra samo sa mnom ili s Čilićem, s kojim je počeo igrati na touru. Ja igram više turnira u parovima od Marina, a i s obzirom na to da smo od Wimbledona Melo i ja bili u igri za Masters u Londonu, morali smo skupa igrati do kraja pa zato nije igrao s Marinom. No suradnja Hrvatska – Brazil dogovorena je i za sljedeću godinu - govori Dodig.

Prvi Masters

Ovo mu je bio prvi Masters, no brzo se snašao i pokazao kako u London sigurno nije došao kao turist. – Život na Mastersu isti je kao i na drugim turnirima - zaključuje Dodig. Sada slijedi pauza. Ona traje sve do Božića, a onda počinje nova sezona.

Prvi nastup Dodig i Melo imat će u Dohi.

Do tada slijedi rezimiranje ove sezone, najbolje do sada u Dodigovoj karijeri, ali i planiranje novih nastupa i napredovanja. Ako se forma zadrži, velike su šanse da ovaj dvojac i dogodine gledamo na Mastersu u Londonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?