Košarkaška 2015.

Seniori pretposljednji na EP-u u Francuskoj

07.09.2008.,Tuzla,BiH - Drugo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo.Utakmica izmedju Reprezentacije BiH i Izraela.Mirza Teletovic  i Lior Elijahu u dvoboju. Photo Miro Petrovic/Vecernji list
03.01.2016.
u 07:00

Proteklu košarkašku sportsku godinu obilježili bh. kadeti osvajanjem prvoga mjesta na Europskom prvenstvu

U povijest bh. košarke u prošloj godini zlatnim slovima upisali su su kadeti osvajanjem 1. mjesta na Europskom prvenstvu. Predvođeni najboljim europskom igračem te dobi, Džananom Musom, kadeti su stigli na sami vrh. Put do najbolje europske kadetske reprezentacije prokrčili su mladi bh. igrači predvođeni mladim trenerom Josipom Pandžom. On je jednom zgodom, odgovarajući na novinarska pitanja u čemu je tajna uspjeha njegove reprezentacije, kazao kako trenerski posao ne treba mistificirati, već jednostavno igrače treba rasteretiti, dat im loptu, a oni će na terenu u danom trenutku znati najbolje reagirati. Vođen uspjehom kadetske reprezentacije, Josip Pandža nastavio je s trenerskim uspjehom i u prvenstvu BiH. Vodeći momčad Kaknja uspio se probiti na sam vrh ljestvice dijeleći vodeće mjesto sa Sparsima i Mladosti iz Mrkonjić Grada. Bodovno razlika na ljestvici u odnosu na najbliže pratitelje je velika, tako da se već sada može kazati kako je trener Josip Pandža sa svojim Kaknjom već osigurao drugi krug natjecanja u prvenstvu BiH, Ligu 6 za prvaka. Ako su mladi košarkaši pobrali najveće uspjehe, najviše su razočarali seniori. Njihov nastup na 39. izdanju Europskog prvenstva u Francuskoj neće se pamtiti po dobrom. Premda su otišli s velikom dozom optimizma, bez trojice najboljih igrača, Mirze Teletovića (Phoenix Suns), Nihada Đedovića (Bayern) i Jusufa Nurkića (Denver Nuggets) ostvarili su najlošiji plasman od kada nastupaju na europskoj smotri. Vrsta koju je vodio Duško Ivanović nastup je završila na pretposljednjem, 23. mjestu, te tako iza sebe ostavila samo reprezentaciju Islanda. U bh. klupskoj košarci nastavlja se dominacija Igokee koja je u posljednje tri sezone preotela primat koji je dugi niz godina imao Široki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?