Zbog neuspjeha u doigravanju

Savo Milošević više nije izbornik Zmajeva, Sergej Barbarez prvi kandidat za nasljednika

16.04.2024.
u 15:04

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti suradnju sa Savom Miloševićem, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je Sergej Barbarez, prenosi Klix.ba.

Milošević se nije uspio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine plasirati na Euro, što mu je bio zacrtani cilj, te čelnici Nogometnog saveza BiH nisu odlučili produžiti suradnju s njim.

Klix.ba piše da je u igri za Miloševićevog nasljednika više kandidata, a najozbiljniji je Sergej Barbarez.

Pedesetdvogodišnji Mostarac do sada nije vodio nijedan klub, a već godinama je bio velika želja navijača reprezentacije BiH.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapetan, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a u Njemačkoj je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije