Ždrijeb parova

Rukometaši BiH u nedjelju će saznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama za SP 2017.

Rukometasi BiH
28.01.2016.
u 18:01

Među ekipama koje su mogući protivnici BiH su: Danska, Švedska, Poljska, Makedonija, Rusija, Bjelorusija, Mađarska i Island, te četvrtoplasirana reprezentacija sa EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je u kvalifikacijama osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Slovačke, Litve i Kosova, u nedjelju će saznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama, posljednjoj prepreci za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. u Francuskoj.       

Ždrijeb parova obavit će se u Krakovu, posljednjeg dana Europskog prvenstva u Poljskoj. Među ekipama koje su mogući protivnici BiH su: Danska, Švedska, Poljska, Makedonija, Rusija, Bjelorusija, Mađarska i Island, te četvrtoplasirana reprezentacija sa EP.

Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se od 10. do 12. lipnja, dok su revanši na programu od 14. do 16. lipnja ove godine, javlja Fena.

Najboljim rukometašima BiH to će biti sedmi put da igraju u dodatnim kvalifikacijama za nastup na europskim ili svjetskim prvenstvima. Na posljednjoj prepreci za plasman u završnicu najvećih međunarodnih natjecanja bh. rukometaši su zaustavljeni pet puta, dok su bili uspješni samo jednom.

U dodatnim kvalifikacijama za EP 2002. godine u Švedskoj BiH je eliminirana od Danske, četiri godine kasnije za EP u Švicarskoj od Norveške, a 2008. za EP u Norveškoj bolja od BiH bila je Češka.  

U dodatnim kvalifikacijama za svjetsku smotru reprezentacija BiH je 2009. godine zaustavljena od Mađarske, a četiri godine kasnije za SP u Španjolskoj poražena je od Njemačke. Jedini uspješan nastup bh. rukometaši su ostvarili u lipnju 2014. godine kada su eliminirali ekipu Islanda, izborivši sudjelovanje na SP u Kataru 2015., što je jedini bh. nastup u završnici velikih natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije