Težak poraz

Rakitić zabio autogol: Očajna Barcelona izgubila i od Valencije!

barcelona
Foto: Reuters
1/2
18.04.2016.
u 07:59

Barcelona je novim porazom protiv Valencije na Camp Nouu (2-1) ostavila otvorenim pitanje naslova prvaka Španjolske

Iako je Lionel Messi prekinuo svoj golgeterski post koji je trajao predugih 515 minuta, Barcelona je ponovno izgubila! Valencia je šokirala Camp Nou i pobjedom 2-1 sasvim zakomplicirala borbu za naslov najbolje momčadi u Primeri.

Real Madrid došao je Barçi na samo bod zaostatka, dok se Atlético bodovno izjednačio s Kataloncima koji još uvijek drže vodeće mjesto zbog bolje gol-razlike. Trećim prvenstvenim porazom u nizu i četvrtim u posljednjih pet utakmica u Barceloni se defiitivno upalio alarm jer do kraja prvenstva još je dugih pet kola, a "blaugrana" ovakvim igrama sigurno neće obraniti naslov, piše 24sata.hr.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić započeo je utakmicu na Camp Nouu te se upisao u strijelce u krivu mrežu u namjeri blokiranja ubacivanja Guilhermea Siqueire . Prvi je to Raketin autogol za Barcelonu i treći u Primeri.

Valencia je nemilordno koristila rijetke šanse koje su joj se ukazale iz kontri i polukontri, dok domaćini nisu uspijevali probiti blok gostiju i odličnog Diega Alvesa , koji se iskazao s nekoliko fenomenalnih obrana. A kad je obrana tako funkcionirala, prodružio joj se i napad.

Santi Mina u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela odlično je prihvatio proigravanje Danija Pareja i preciznim udarcem iskosa pogodio suprotni kut za šokantnih 2-0 za Valenciju nakon prvog poluvremena.

Rakitić se početkom nastavka našao u odličnoj prilici, no promašio je okvir. Nade su za domaće navijače živnule u 63. minuti kad je Messi, na asistenciju Jordija Albe , napokon zabio 500. seniorski gol u karijeri i 450. za Barcelonu. Valenciji je zabio i okrugli 400.

U preostalih pola sata utakmice igralo se većinom na jedan gol, onaj gostujući, a jednu od boljih prilika imao je Rakitić koji se pridodavao napadu i još jednom pokušao zabiti gol Alvesu, no golman Valencije sjajno mu je pročitao šut.

Paco Alcácer u 87. minuti imao je najveću priliku među brojnim kontranapadima Valencije kada je dobio serviranu loptu na sedam-osam metara od gola, no promašio ju je. Moglo se to obiti o glavu gostima jer je Gerard Piqué imao još veću šansu u 90. minuti, ali promašio je cijeli okvir neometan na pet-šest metara.

Nakon Reala, koji je u subotu torpedirao Getafe na gostovanju 5-1, u nedjelju je i drugi madridski klub uvjerljivo slavio i tako povećao pritisak na Barcelonu. Atlético je na Vicente Calderónu srušio Granadu 3-0 golovima Kokea, Fernanda Torresa i Ángela Corree . Simeoneova momčad nastavlja lov na dva velika trofeja, baš kao i Zidaneova ...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije