NK Široki Brijeg

Protiv Mostara na otvaranju sezone

NK Široki Brijeg
23.01.2016.
u 07:00

Dvanaest dana nakon prozivke i početka priprema nogometaša Širokoga Brijega na redu je igranje prve pripremne utakmice. Pa bi danas na jednom od travnja SC Musa – Karačić na Blatu s početkom u 12 sati momčad s Pecare trebala odmjeriti snage s trećeligašem Mostarom, piše Večernji list BiH.

Neuobičajen termin

Termin je malo neuobičajen, ali trener Slaven Musa ga je “ustanovio” kao najpogodniji, glede niskih temperatura koje ovih dana vladaju u Hercegovini. Vrijeme oko podneva sigurno će biti najtoplije jer meteorolozi najavljuju sunčano. Bilo je prethodnih dana i “arktičkih” jutara, kada se temperatura na Blatu spuštala i do minus 8 - 10 stupnjeva. A bilo je i dana kada je olujna bura “urlala” blatskom ravnicom. Ipak, sve to nije smetalo nogometašima jer su pojedini treninzi premješteni u teretanu. Tako je bilo i jučer ujutro:

- Imali smo jutarnji trening u teretani podijeljeni u dvije skupine, dok ćemo poslijepodne trenirati svi zajedno na Blatu, rekao nam je jučer Josip Ćorluka, kojega smo zatekli na ručku u klupskom restoranu s Goodness Ohiremen Ajayijem, riječkim Nigerijcem, do ljeta posuđenim Širokobriježanima:

-Treninzi su raznovrsni i zanimljivi. Nema nikakvih problema ni u momčadi ni kod mene. Imao sam jesenas poteškoća s bolovima u preponama. Sada je sve u redu, ne osjećam više bolove, kaže Ćorluka koji bi danas mogao igrati poluvrijeme.

Toliko će protiv Mostara odigrati i ostali kandidati za momčad, koja će na proljeće jurišati na nekoliko ciljeva - Europu, naslov prvaka i Kup BiH. Iznimka su Jozo Špikić, koji još uvijek radi po posebnom programu, odvojeno od ostalih. Vjerojatno neće nastupiti ni Dino Kresinger kojega muči tetiva, te Slavko Bralić koji osjeća bol u ramenu, ali njih dvojica treniraju redovito.

Puna minutaža Bralića

Kad spominjemo Bralića, recimo da je on jedan od rijetkih premijerligaških nogometaša koji je jesenas odigrao punu minutažu (18 kola, 1620 minuta). Osim njega, od igrača u polju to je uspjelo jedino Siniši Saničaninu (Borac), te četvorici vratara: Daliboru Koziću (Rudar), Asmiru Avdukiću (Radnik), Adnanu Hadžiću (Mladost) i Adiju Adiloviću (Čelik).

U prvoj ovogodišnjoj provjeri minutažu će podijeliti: Antonio Soldo, Luka Bilobrk, Dino Ćorić, Matej Karačić, Slavko Brekalo, Boris Pandža, Stipo Marković, Josip Barišić, Danijel Kožul, Zvonimir Kožulj, Davor Landeka, Mate Pehar, Ivan Sesar, Josip Ćorluka, Ivan Baraban, Ivan Crnov, Luka Menalo, Goodness Ajayi, Wagner Lago, Jure Ivanković, Ivan Krstanović i Ivan Buhač:

- Sve je dobro na početku priprema, iako nisam navikao na hladnoću u svojoj zemlji. Ipak, nema problema, radim što i ostali rade, rekao nam je Nigerijac Ajayi koji se jesenas nije naigrao.

Nije Ajayi prošao cijele pripreme i izgubio je puno vremena kad je, zbog problema s papirima, otputovao u Nigeriju i tamo ostao mjesec dana. U sličnoj su poziciji zbog kasnijeg dolaska u klub ili ozljeda bila i četiri Ivana – Sesar, Crnov, Baraban i Krstanović, te Kresinger, dok je Pandža skoro cijelu jesensku sezonu bio odsutan zbog ozljede. Trener Široko Brijega Slaven Musa je optimističan uoči proljetnih okršaja iz razloga što će spomenuti nogometaši ovaj put proći cjelokupne pripreme, kao i činjenice da zimus momčad nije imala ni najmanjih kadrovskih promjena. Nitko novi nije došao, ali nitko nije ni otišao s Pecare:

- Željan sam rada i treninga jer sam svjestan da samo spreman mogu dati sve od sebe i izboriti mjesto u momčadi, kaže Ajayi.

Kažimo da će susret Širokoga Brijega i Mostara (trener kojega je Sejo Rebac) biti drugi u kratkom razdoblju, opet na Blatu. Krajem listopada Široki je Brijeg pobijedio s visokih 8:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije