tenis

Ovo se već odavno nije dogodilo za Hrvate u Wimbledonu. Sjajne vijesti stižu iz Engleske

EXPA
03.07.2023.
u 08:11

Donna Vekić i Borna Ćorić na nastup će čekati do posljednjeg, četvrtog meča programa na terenima 12 i 14. Osječanka koja je prije nekoliko dana proslavila 27. rođendan kao 20. nositeljica igrat će protiv Kineskinje Shuai Zhang, 37. tenisačice svijeta, dok Ćorića, postavljenog za 13. nositelja, čeka dvoboj s Argentincem Guidom Pellom (334. na ATP listi)

To se odavno nije dogodilo, svi hrvatski predstavnici na ovogodišnjem Wimbledonu u akciju će već prvi dan, u ponedjeljak. Prva će na teren izaći Petra Martić, postavljena za 30. nositeljicu, koju na 16. terenu, počev od 12 sati, očekuje dvoboj protiv 18-godišnje Čehinje Linde Fruhvirtove, 49. tenisačice svijeta i druge u konkurenciji igračica do 18 godina (Petra Marčinko u toj je klasi osma).

U drugom meču dana na petom terenu pojavit će se Borna Gojo koji će se u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekoga od Grand Slam turnira sučeliti s 28-godišnjim njemačkim kvalifikantom Maximilianom Martererom, 169. tenisačem svijeta. Hrvatskom se tenisaču tako pruža prilika i da dođe do svoje prve Grand Slam pobjede.

Donna Vekić i Borna Ćorić na nastup će čekati do posljednjeg, četvrtog meča programa na terenima 12 i 14. Osječanka koja je prije nekoliko dana proslavila 27. rođendan kao 20. nositeljica igrat će protiv Kineskinje Shuai Zhang, 37. tenisačice svijeta, dok Ćorića, postavljenog za 13. nositelja, čeka dvoboj s Argentincem Guidom Pellom (334. na ATP listi).

Sedam godina starija Zhang protiv Vekić vodi s 4-2, no dobro je to što je njihov posljednji dvoboj, onaj u Tallinnu 2022., pripao hrvatskoj tenisačici (6:2, 6:4). Dakle, uz malo sreće, sve bi četvero hrvatskih predstavnika moglo preskočiti prve prepreke.

Već prema tradiciji, prvi meč na središnjem wimbledonskom terenu odigrat će branitelj naslova Novak Đoković, koji za suparnika u prvom kolu ima Argentinca Pedra Cachina. Program na tom terenu započet će u 14.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nakon njih će Venus Williams po 24. put zaigrati u All England Clubu, a suparnica joj je Ukrajinka Elina Svitoljina. Program će zaključiti Talijan Sinner i Argentinac Cerundolo.

U utorak će program otvoriti braniteljica naslova Kazahstanka Jelena Ribakina, čija je suparnica u prvom kolu Amerikanka Shelby Rogers. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije