nogomet

Orašje i Rudar slavili u gostima na početku nove sezone i 1. ligi FBiH

BiH,11.03.15. Mostar, Stadion Bijeli brijeg, Kup utakmica, Zrinjski- Velez Photo:Stojan Lasic
09.08.2016.
u 07:28

Bilo je zagonetno kako će početi sezona u 1. ligi FBiH. Na kraju možemo hladno zaključiti: domaćini su ostvarili pet pobjeda - svih pet uvjerljivo, na dvije su utakmice slavili gosti - oba puta minimalnim ishodima, a samo je jedna utakmica završila podjelom bodova.

Bivši premijerligaši

Kao derbi, mnogi su označili obračun bivših premijerligaša Travnika i Veleža na Piroti. Travnik je poveo preko Jusufbašića (11 m), za konačnih 1:1 za Velež je pogodio Zvonić. U jednom sudaru u kaznenom prostoru Veleža napadača Travnika Irfana Smajića i braniča Veleža Armina Jazvina, Smajiću je slomljena noga. Sudac Edin Jakupović nije sudio ništa jer (valjda) nije vidio ništa nesportsko... Bosna je na svojim Lukama svladala Čapljinu 2:0 (Hrelja i Čabaravdić), pa su iz Visokog odmah odaslane optimistične poruke o jurišu na prvo mjesto. U redu, iako nam se čini malo preuranjeno... A Zvijezda je isti juriš najavila čim je završila prošla sezona. Za početak, Gradačačani su uvjerljivo pobijedili Goražde 2:0 (Huseinbašić, Jaranović). Županijski derbi Bratstva i Budućnosti u Gračanici pripao je domaćinu sa sigurnih 2:0 (Kadić, Delić).

Sigurna pobjeda

Još jedan kandidat za naslov, Gošk, također je pobijedio 2:0, a oba puta strijelac je bio Ramić. Moglo je biti i 3:0 za lavove, ali Mišiću je u 90. minuti udarac s bijele točke ukrotio vratar Novoga Travnika Palalić. Orašje, momčad trenera Mate Neretljaka, vratila se pjevajući iz Bihaća. Labudovi su Pod borićima slavili 1:0 (Vidović), ali za sada nije jasno je li rezultat odraz snage Orašja ili slabosti Bišćana. Pričekajmo malo, saznat ćemo i to... Pobjedu u gostima ostvario je i Rudar koji je u Lukavcu svladao Radnički 1:0 (Kobilica). Nekako najzanimljiviji bio je obračun novaka Bosne Seme i Sloge u Sarajevu. Gosti su poveli (Ibrahimović), ali Sarajlije su golovima Spahića, Đedovića i Kardića okrenule u 3:1...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije