MZ Čitluk

Nastup u velikom finalu izborile su momčadi Međugorja i Krehina Graca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
11.08.2016.
u 08:00

Sve je odlučeno. U finalu ovogodišnje MNL MZ općine Čitluk Brotnjo 2016. igrat će Međugorje i Krehin Gradac. Odluka o tome pala je u odličnim polufinalnim susretima Međugorje - Gradnići i Krehin Gradac - Gornji Ograđenici, koji su odigrani pred više od 2000 gledatelja.

Međugorje nakon šesteraca

Budući da je prvi polufinalni susret između višestrukog branitelja naslova Međugorja i Gradnića u regularnom vremenu završio 1:1, o pobjedniku su odlučivali šesterci pa je na kraju Međugorje imalo više sreće i pobijedilo sa 6:5. Mora se reći da su igrači Gradnića bili dostojan protivnik jer se tijekom cijelog susreta vodila izjednačena borba. Naime, unatoč brojnim pokušajima igrača obje momčadi, prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka. Tek u 23. minuti strijelac Međugorja Ante Čilić doveo je svoju momčad u vodstvo 1:0. No samo minutu kasnije, u jednom brzom protunapadu lukavi Goran Pehar najbolje se snašao i izjednačio rezultat na 1:1. Iako su obje momčadi, poglavito Međugorje, u nastavku utakmice stvarale brojne prilike, taj se rezultat nije do kraja mijenjao. Gradnići će dugo žaliti što nisu iskoristili priliku koja im se pružila dvije minute prije kraja kada je iz igre isključen igrač Međugorja Marko Vlaho pa su o prvom finalistu odlučivali šesterci. Više sreće pri izvođenju šesteraca imalo je Međugorje koje je na kraju slavilo ukupnu pobjedu od 6:5. Pogotke za Međugorje u seriji od šest raspucavanja postigli su: Ante Čilić, Robert Šego, Bernard Čilić, Matej Čilić i Tomislav Pavlović, a za Gradniće Goran Pehar, Kristijan Zubac, Boris Pehar i Tomislav Dodig.

Neizvjesno finale

I drugi je susret između jake domaće momčadi Krehina Graca i vrlo kvalitetne ekipe Gornjih Ograđenika bio prava poslastica za gledatelje. Iako su igrači obje momčadi igrali vrlo kvalitetno, ipak je na kraju pobjeda od 3:0 pripala igračima Krehina Graca koji će, kao i prošle godine, u finalu igrati s Međugorjem. Bio je to susret dviju iskusnih momčadi. Susret je počeo opreznom igrom s brzim napadima s obje strane. Krehih Gradac je tek u 19. minuti pogotkom iskusnog Blage Planinića došao u vodstvo od 1:0, što je izazvalo veliko oduševljenje domaćih navijača. U nastavku je brzonogi i nezaustavljivi igrač Krehina Graca Kristijan Ćavar u 25. min povećao vodstvo svoje momčadi na 2:0. Iako su Gornji Ograđenici pokušavali te nekoliko minuta pred kraj krenuli i s vratarom kao igračem u napadu, nije im uspjelo postići pogodak. Naprotiv, takvu igru iskoristio je vratar Krehina Graca Andrijano Dujmović i udarcem preko cijelog igrališta povećao rezultat za konačnu pobjedu Krehina Graca od 3:0

Finale se igra večeras (četvrtak) u 22. sata na ŠC Ćorkov Dolac. Kažimo i to da će se susret za 3. mjesto između Gradnića i Gornjih Ograđenika igrati večeras (četvrtak) u 21 sat na ŠC “Jakerovac” u Krehinu Gracu, a odmah potom s početkom u 22 sata na istom ŠC održat će se igrati finalni susret između Međugorja i Krehina Graca kada će se odlučivati koja će od te dvije momčadi još jednom osvojiti laskavi naslov pobjednika Lige i predstavljati općinu Čitluk na predstojećem završnom natjecanju općinskih pobjednika, kojem će od 22. do 26. kolovoza biti domaćin općina Čitluk.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?