Rukomet

Nakon seniorki, i juniorke Gruda Autoherc prvakinje BiH

Grude, 5.6.2016. Zavrsnica juniorskog prvenstva BiH Najbolja igracica prvenstva Nikolina Cutura izvodi sedmerac protivb Doboja Snimio: Miljenko Karacic
07.06.2016.
u 10:00

Juniorke HŽRK Grude Autoherc (igračice rođene 1998. i mlađe) obranile su naslov prvakinja BiH. Na završnom turniru četiri najbolje ekipe, koji je u subotu i nedjelju odigran u odličnoj organizaciji HŽRK Grude Autoherc u dvorani Bili brig u Grudama, domaće djevojke do nogu su potukle konkurentice i s tri uvjerljive pobjede stigle do naslova, čime su se pridružile seniorkama koje su još ranije uvjerljivo i bez poraza osvojile naslov prvakinja i ženski rukometni Kup BiH. Svakako velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju grudskoj Školi rukometa “Rukomet od prvog koraka dao prvaka” te trenerici Zlati Zubac i profesoru Vladimiru Gašparcu. Klub utemeljen tek 2009. godine stalno napreduje pa njegove pristaše nemaju razloga strahovati za budućnost. Sudeći po rezultatima, ona će i ubuduće biti svijetla.

Na turniru su nastupile HRK Katarina (Mostar), ŽRK Doboj, HRK Goražde i HŽRK Grude Autoherc. Postignuti su sljedeći rezultati: Katarina - Grude Autoherc 17:28, Doboj - Goražde 26:33, Goražde - Grude Autoherc 13:29, Doboj - Katarina 31:28, Katarina - Goražde 23:26, Grude Autoherc - Doboj 30:20. S 9 osvojenih bodova i gol-razlikom + 37 Gruđanke su osvojile prvo mjesto. Drugo je Goražde sa 6 bodova (-6 gol-razlika), treći je Doboj s 3 boda (14), a Katarina četvrta bez bodova (-17).

Osobna priznanja

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Nikolina Čutura (Grude Autoherc). Ena Kostić (Goražde) najbolji je strijelac, dok je nagrada za najbolju vratarku turnira pripala Gruđanki Anđeli Milas.

Recimo kako su prošlog vikenda lijep uspjeh postigle i cicibanke HŽRK Grude Autoherc (2004. godište i mlađe) koje su igrale na prvenstvu BiH u Mostaru u organizaciji HRK Katarina.

U konkurenciji 6 ekipa zauzele su drugo mjesto, nakon poraza u finalu protiv ŽRK Dubica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije