Asmir Begović:

Mourinho mi je rekao da ću biti rezerva Courtoisu

29.10.2017.
u 10:10

Vratar reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović prošlog je ljeta prešao iz Chelseaja u Bournemouth, u kojem sada brani standardno u odnosu na dvije godine provedene u Londonu.

Bh. vratar je u velikom intervjuu za The Guardian, između ostalog, govorio o vremenu provedenom na Stamford Bridgeu.

- Nikoga ne osuđujem. U Chelseaju sam imao pozitivno iskustvo. Uvijek ima nekih teških trenutaka, ali sve u svemu, iskustvo u Chelseaju je bilo pozitivno. Došao sam u London natjecati se. José Mourinho mi je odmah rekao da će Courtois biti prvi vratar, a ja ću mu biti rezerva. Međutim, s obzirom na veliki broj susreta, i ja bih dobio svoju priliku. Gledao sam na to kao izazov i želio sam se natjecati za pehare. Chelsea je želio dva najbolja vratara na svijetu da se natječu i ja sam to doživio kao veliki kompliment - rekao je Begović. Bh. vratar je istaknuo kako je bilo više nego jasno tko je prvi, a tko drugi vratar. - Dobro i profesionalno smo trenirali, uživao sam u tome i vrijedilo je na kraju. Nije uvijek lako kada se žrtvujete za ekipu, ali na kraju je dobro ispalo. Prethodne godine nisam mnogo branio, a došao sam u godine kada se osjećam odlično i želim braniti. Nisam želio izgubiti ove godine na klupi - istaknuo je Begović.

Vratar Bournemoutha je za engleski Guardian ispričao i kako je izgledao njegov dolazak u Bosnu i Hercegovinu nakon rata.

Begović je tada došao prvi put u BiH nakon rata, a razlog dolaska bila je smrt njegova djeda. Ono što je tada vidio, utjecalo je na njega.

- Vidio sam ruševinu tamo gdje smo do rata živjeli. To su teške stvari za nas i nešto što je utjecalo na moju ličnost danas - rekao je Begović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije