MZ Tomislavgrad

Momčad Sarajlija nakon jedanaesteraca osvojila prestižni naslov pobjednika

16.08.2016.
u 09:00

Momčad Sarajlija pobjednik je ovogodišnje Lige mjesnih zajednica Tomislavgrada. Spomenuti je sastav došao do pobjede u velikom finalu održanom pred dobro ispunjenim gledalištem na stadionu HNK Tomislav, piše Večernji list BiH.

Udarci s bijele točke

Publika je mogla uživati u jako dobroj utakmici za prvo mjesto, ali i u solidnoj koja se igrala za 3. mjesto. Finalni susret bio je uistinu neizvjestan. Sarajlije i Kolo igrali su utakmicu s dosta preokreta, uspona i padova. Regularni dio susreta završen je rezultatom 4:4, pa su ukupnog pobjednika odlučivali jedanaesterci. Nakon nekoliko serija raspucavanja više sreće i umijeća imala je momčad Sarajlija koja je slavila pobjedu s ukupnih 8:7. Značilo je to i veliko slavlje za momčad Sarajlija koja će tako biti predstavnik Tomislavgrada na Ligi Hercegovine, natjecanju koje će se od 22. kolovoza održati u općini Čitluk, odnosno u Krehinu Gracu.

U susretu Letka i Prisoja koji se igrao za 3. mjesto, Letka je bila bolja s uvjerljivih 4:0. Može se reći kako je Letka na prilično elegantan način došla do pobjede i 3. mjesta.

Nakon natjecanja upriličena je svečana dodjela pehara i medalja za najbolje momčadi. Uz ta momčadska priznanja, nagrade su dodijeljene i najboljim pojedincima turnira. Laskavi naslov najboljeg nogometaša natjecanja pripao je Iliji Mašiću iz pobjedničke momčadi, dok je nagrada za najboljeg strijelca pripala Ivanu Juriču iz momčadi Eminova Sela. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Zlatko Perić iz momčadi Kola.

Specifičnost

Specifičnost općinskog natjecanja u Tomislavgradu u odnosu na ostale hercegovačke lige je činjenica kako se to natjecanje cijelim svojim tijekom igra na velikonogometnom terenu. Iako je za veliki nogomet potrebno puno više igrača nego za mali, za malonogometne momčadi u Tomislavgradu uvijek vlada veliki odziv na ovo natjecanje.

Istina, Tomislavgrađani prethodnih godina na završnicama nisu pravili zapažene uspjehe. U drugim dijelovima Hercegovine mali nogomet je popularniji i kvalitetniji sport s većom bazom igrača i jačom konkurencijom. Sve ostale lige, osim ponekog općinskog finala, igraju se po pravilima malog nogometa.

Predstavniku Tomislavgrada sigurno ne pomaže to što cijelu ligu igra na travnatom terenu. Ipak, ni jedno pravilo nije bez iznimke. Možda Sarajlije i sastave momčad koja će imati što reći na male golove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?