nakon pobjede

Modrić: Važno je da smo na Euru, a tamo moramo igrati bolje

22.11.2023.
u 07:02

Pobjedom protiv Armenije Hrvatska je po 13. put izborila nastup na velikim natjecanjima, a kapetan Luka Modrić je zaradio svoj deveti veliki turnir.

"Sretni smo što smo se uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo. Malo smo si zakomplicirali, ali mislim da smo zaslužili biti tamo. Tamo nam je mjesto po kvaliteti. Nije bilo lako danas, Armenija je igrala jako dobru utakmicu, ali smo zabili gol u pravo vrijeme i to smo uspjeli sačuvati", rekao je Luka Modrić u programu Nove TV.

"Znali smo na poluvremenu da Wales vodi, ali u drugom poluvremenu nismo znali rezultat. Koncentrirani smo bili na igru. Bilo je važno da mi napravimo svoj posao", izjavio je Modrić koji nema posebne želje za ždrijeb skupina koji će biti održan 2. prosinca, a na kojem će Hrvatska biti u trećoj jakosnoj skupini s Nizozemskom, Škotskom, Slovenijom, Slovačkom i Češkom.

"Meni najmanju ulogu igra u kojoj smo jakosnoj skupini, bitno je da smo na Euru. Vjerujem da ćemo na Euru biti pravi. Ima dosta stvari što trebamo ispraviti. Nisam zadovoljan s dosta stvari, ali vjerujem da će biti bolje kad nam se vrate igrači koji fale. Tu mislim prije svega na Matea (Kovačić) i 'Periju' (Ivan Perišić), za kojeg se nadam se da će se vratiti na vrijeme i spremiti za Euro kako treba. Bit će vremena za pripremiti se. Ako želimo igrati važnu ulogu, moramo bolje", poručio je Modrić.

Kapetan je istaknuo i nekolicinu igrača koji su iskazali protiv Latvije i Armenije.

"Drago mi je zbog 'Bude' (Ante Budimir) što je zabio taj gol i odveo nas na Euro, jer je uvijek pod nekim upitnikom ovdje u Hrvatskoj. Lovro (Majer) je odigrao dvije jako dobre utakmice i to je put koji treba slijediti i još se poboljšavati. Marco (Pašalić) je u ovih malo minuta što je igrao pokazao da je s pravom tu. Čestitke cijeloj ekipi, stožeru i svima koji su oko reprezentacije. Idemo dalje", zaključio je Modrić.

"Prozvani" Ante Budimir nije mogao sakriti radost.

"Stvarno sam presretan da sam imao priliku u ove dvije utakmice biti ovdje, sudjelovati, a za napadača nema ljepše nego zabiti. Pobijedili smo, idemo na Euro, stvarno sam presretan", rekao je strijelac pobjedničkog pogotka protiv Armenije i povratnik u reprezentaciju nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

"Znao sam što želim u tom trenutku, gdje trebam napasti i lopta je došla. Stvarno prekrasan osjećaj", opisao je Budimir situaciju kod pogotka iz 43. minute za koji mu je asistirao Borna Sosa, a za 32-godišnjeg napadača je to bio prvi gol u natjecateljskim utakmicama za hrvatsku A reprezentaciju.

Budimir vjeruje da će Hrvatska na Europskom prvenstvu ponovno biti konkurentna.

"Momčad smo koja zna što želi kad dođe na velika natjecanja, ne sumnjam da će tako biti i u Njemačkoj".

Dominik Livaković je u prvom poluvremenu, kod rezultata 0-0, obranio čistu priliku za Armeniju i tako dao svoj doprinos u pobjedi koja je Hrvatsku odvela na Europsko prvenstvo.

"Osjećaj je savršen, svi smo preponosni. Hvala publici, stvarno je bilo predivno igrati. Stvarno se lijepo vratiti na Maksimir. Osjetila se nervoza, ali to je tako kad igraš ovakve utakmice. Drago mi je da sam pomogao ekipi", poručio je Livaković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?