plivanje

Michael Phelps oborio rekord star 2.160 godina

Michael Phelps
Reuters
12.08.2016.
u 07:33

Iako nije u cvijetu mladosti, i ne pliva sa 100 posto snage - Phelps je još uvijek najbolji

Michael Phelps još jednom je potvrdio naslov najdominantnijeg olimpijca svih vremena, nakon što je u utrci na 200 metara osvojio zlatnu medalju, ukupno 22. u svojoj karijeri na Olimpijskim igrama.

Iako nije u cvijetu mladosti, i ne pliva sa 100 posto snage - Phelps je još uvijek najbolji. Ovo mu je bila 26. medalja na najvećoj sportskoj smotri na svijetu, 22. zlatna, javlja N1.

"Baltimorski metak", kako su ga mediji prozvali oborio je jedan impozantan rekord, s kojim se vjerojatno niti jedan sportaš ne može mjeriti.

Naime, Phelpsu je ovo bila 13. individualna zlatna medalja na Olimpijskim igrama, čime je pretekao Leonidasa sa Rodosa. Najpoznatiji trkač drevnog svijeta imao je 12. individualnih medalja s igara, a Phelps je s novim zlatom oborio rekord star 2.160 godina.

Leonidas se smatra najboljim sportašem, odnosno olimpijcem stare Grčke, dok je Phelps još od Londona 2012. najuspješniji olimpijac nove ere. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije