Prva liga FBiH

Metalleghe i Zvijezda slavili, Budućnost “uprskala”

12.04.2016.
u 13:05

Metalleghe je na Mračaju jedva svladao Rudar 1:0 (Popović). No, pobjeda je pobjeda, ovako tijesna valjda je još slađa, pa su Jajčani ostali prvi ispred Zvijezde. Ona je u županijskom derbiju nadigrala Radnički (3:1). Lukavčani su sami sebe “načeli” (autogol Suljića), onda ih je Zvijezda dotukla s još dva gola (Mujagić, Mekić). U završnici je Berbić zabio počasni gol za goste. U drugom županijskom derbiju Budućnost protiv Bratstva nije uspjela osvojiti ništa više od boda, što ju je malo udaljilo od prvog mjesta. A Gračaničani su zadržali izglede za naslov, iako su oni minimalni. Burno je bilo na Podavali. Gošk je nakon gotovo sat igre vodio protiv Orašja 1:0 (Mišić), onda su Labudovi s dva “brzinska” pogotka okrenuli u 1:2 (Vila, Rajović). Dvije minute do kraja Gabeljani su s 11 m (Zečević) izjednačili na 2:2. Isti je igrač u 90. minuti pogodio vratnicu, ali je derbi ipak završio podjelom bodova. Sloga je u Čapljinu putovala s najavama o iznenađenju, ali ga nije bilo. Osim, ako za neke nije iznenađenje lagana 2:0 pobjeda domaćina (Jelčić, Jazvin)... U debiju dna Novi je Travnik “nakantao” Jedinstvo 5:2 (Muhić, Tabaković i Gavrić 3 za Novi Travnik, Hodžić i Abdihodžić za Jedinstvo). I susret Goražde – Podgrmeč (2:0) imao je “davljenički” status. Za domaće su zabili Geca i Čakar. Momčad s Drine zadržala je izglede za ostanak, Sanjani ih više gotovo nemaju. Još ih manje ima Branitelj (iako je u igri još 27 bodova), nakon što ga je Bosna svladala na Lukama 2:1 (Hasečić i Hasanhodžić za Bosnu, Galić za Branitelj).

POREDAK: Metalleghe 41, Zvijezda 40, Budućnost 37, Bratstvo 35, Orašje i Čapljina 34, Bosna 32, Gošk 31, Rudar i Goražde 28, Radnički 27, Jedinstvo 24, Novi Travnik 23, Podgrmeč 20, Branitelj 17, Sloga 16 bodova. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije