VEOMA DUG PROCES

Manchester City bi mogao biti izbačen iz lige, konačna odluka na čekanju

18.11.2023.
u 18:10

Nogometnu javnost jučer je iznenadila vijest o povjesnom presedanu nakon što je Everton izgubio 10 bodova odlukom čelništva lige, a u strahu se opravdano našao i Manchester City.

Naime, aktualni prvak Europe je još u veljači optužen za moguće kršenje financijskog fair-playa od sezone 2009./10. do sezone 2017./18. po čak 115 točaka, ali odluke i dalje nema.

Premiership je ove godine uveo pravilnik prema kojem odluke o kaznama moraju biti donesene u 12 tjedana od početka postupka uz napomenu kako se u iznimnim slučajevima taj rok može produžiti.

"Deset bodova kazne za Everton čini mi se grubo u slučaju jednostavnog kršenja pravila FFP-a. Međutim, to potvrđuje kako bi sankcije protiv Cityja i Chelseaja mogle dovesti do izbacivanja iz lige", oglasio se na Twitteru odvjetnik koji je savjetovao City tijekom istražnih procesa o klubu Stefan Borson.

The Times također piše kako bi Chelsea i City mogli dobiti značajno teže kazne od Evertonove, s tim kako još nije poznato koliko će točaka optužnice imati Chelsea.

Ipak, poznato je kako kazne za oba kluba neće biti retroaktivne, odnosno neće im se oduzimati trofeji osvojeni u razdoblju kada su se prekršaji navodno dogodili.

The Times tvrdi i kako je osim izbacivanja u niži rang moguće i oduzimanje 30 bodova, ali procjenjuje kako će proces biti veoma dug te kako slučaj Cityja neće biti riješen još barem dvije godine.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije