velika 'nogometna gužva' na Kupresu

Kupres ovog ljeta za premijerligaše BiH kao zimus turska Antalya

11.07.2023.
u 20:20

Čak šest klubova iz najjače nogometne lige istodobno se priprema na obroncima Čajuše

Malo je gdje ljetos "takva nogometna gužva" kao na Kupresu, poznatom zimskom sportskom centru, a sada i ljetnom. Bili smo tamo u subotu i gledali susret Široki Brijeg – Posušje (2:0). Rezultat je ovaj put bio u drugom planu, piše Večernji list BiH.

Zasjali reflektori

Bit će puno zanimljivije 5./6. kolovoza, kada se susjedi "sudare" u 2. kolu Premijer lige na Mokrom docu. - Reflektori su napokon zasjali i pušteni su u pogon. Desetak dana ih nećemo gasiti ni danju ni noću da ih se možemo nagledati - šale se dvojica pristaša Posušja koja su došla pogledati prijateljski dvoboj susjeda. - Posušje i Široki igrat će prvi noćni dvoboj u Posušju ikad. Bit će pune tribine, bolje kazati, "nikad punije". Red je da baš protiv susjeda zaigramo prvi put pod reflektorima, ali i da ih prvi put pobijedimo nakon što se Posušje vratilo u Premijer ligu - kažu dvojica navijača plavo-bijele posuške momčadi, koju trenira Branko Karačić, čiji su korijeni u širokobriješkom selu Crnač. No, "ravnoteža" je napravljena tako što su korijeni trenera Širokog Marijana Budimira u posuškom selu Vir. Uz travnjak smo zapazili i Ivana Krstanovića, bivšeg napadača Posušja i Širokog Brijega. Bio je u društvu igrača "federalca" Tomislava, napadača Šiške, koji mu je bliski rođak, te jednog nogometaša hrvatskog prvoligaša Solina. - Širokom će puno valjati Nigerijac Stephen Chinedu - kaže Solinjanin, koji dobro zna Chinedua jer su igrali zajedno. Minutu-dvije nakon toga Chinedu je doveo Široki u vodstvo. - Eto, što sam rekao? Nadavat će se taj golova, spretan je... - kaže. Nisam propustio upitati Popu (Krstanovića tako zovu od milja Tomislavgrađani) hoće li nastaviti karijeru u Rudešu kod trenera Roberta Prosinečkog i pokušati prestići drugog na listi strijelaca HNL-a Igora Cvitanovića (126 golova). Krstanović je zabio 123 gola, a Davor Vugrinec sa 145 čini se nedostižnim. - Bilo je razgovora, ali nismo ništa dogovorili, što ne znači da nećemo - kaže Krstanović koji se, očito, ne osjeća prestarim (rođen je 5. siječnja 1983.). Na Kupresu je na pripremama šest premijerligaških momčadi. Nije im pretijesno - ima dovoljno travnjaka za treninge i utakmice te drugih sadržaja. Igraju se i međusobni susreti.

- U srijedu ovdje igraju i Tuzla City – Široki. Nas čeka borba za ostanak. Mlada smo momčad bez iskustva. Možda nađemo još nekog iskusnog igrača kao što smo našli Juru Obšivača, dobra nogometaša, majstora pozitivna ozračja - kaže nam trener GOŠK-a Denis Ćorić čija je momčad također na Kupresu.

- Gdje god igram, dajem sve od sebe. Valjda me zato publika voli i cijeni - kaže nam Obšivač, koji je posebno dobro igrao dok je nastupao za Široki. Onda se otisnuo u daleki Uzbekistan, a prošlu sezonu bio ljubimac pristaša hrvatskog prvoligaša Croatije iz Zmijavaca. Bez sumnje, bit će jednako dobar i koristan na Podavali u Gabeli. Netko uz rub travnjaka na Kupresu reče: - Ovdje je šest klubova. U svakom od njih igra barem jedan igrač koji je igrao u Širokom Brijegu. Denis Ćorić tamo je i igrao i bio trener. U GOŠK-u igra napadač Filip Mihaljević. On je igrao u Dinamu, ali i u Širokom. U Igmanu je Petar Bojo koji je prošao školu nogometa na Pecari. U Veležu je branič (ili zadnji vezni) Ante Hrkać, u Posušju Zvonimir Begić, koji je tamo "glavni"... kao što je bio i na Pecari. U Tuzli je Dino Ćorić, koji je više od 10 godina igrao za matični Široki, pa dvije godine u Borcu. Tuzla je prije nekoliko dana ovdje svladala Igman 1:0. Jedini strijelac Ćorić. Zamislite, on je taj je gol zabio nakon što je drsko "potegao" loptu s polovice Tuzlaka i... pogodio! E, svaka čast, majstore! - zaključio je.

Krov nad tribinom

Na jednoj tribini našlo se pola Uprave NK Tomislav na čelu s predsjednikom kluba Ilijom Lilom Bagarićem. Ta, "pola" momčadi Širokog su Tomislavgrađani: vratar Adolf Tomislav Tomić, Ilija Bagarić i dva nadarena "poletarca" braća Matić. - Kad uđemo u Premijer ligu, sve ćemo te igrače vratiti u Tomislav - poluozbiljno je dobacio Lila, a onda dodao:

- Navratite u srijedu. Počinjemo gradnju krova nad tribinom, zabilježite to u Večernjaku. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije