Jakiroviću bi rođendan bio ljepši s pobjedom u derbiju. Ne može računati tri važna prvotimca

Sergej Jakirović
Luka Stanzl/PIXSELL
17.12.2023.
u 09:44

Dinamo je u četvrtak igrao odlučujuću utakmicu za prolazak skupine Konferencijske lige protiv Ballkanija, no samo šest tisuća gledatelja došlo je u kišni Maksimir pogledati taj na kraju slavljenički dvoboj. Zaslužili su plavi veću, brojniju podršku iako ona glasovna nije izostala. Danas će u Maksimiru biti drukčije, kad su se jučer ujutro otvarale blagajne pred maksimirskim stadionom red za ulaznice bio je ogroman, a već prije podne nestalo je ulaznica za donju etažu sjeverne tribine.

Cijelo vrijeme zaostajemo

Očito su se navijači spremali za taj derbi i većina njih preskočila je Konferencijsku ligu i sad bi stadion mogao biti pun u svom krnjem maksimalnom kapacitetu. Podršku će imati i Hajduk koji je brzo rasprodao 3000 ulaznica koliko je imao na raspolaganju, plavi su bijelima izašli u susret i umjesto pet posto kapaciteta, koliko im je trebalo pripasti, dobili su 12 posto kapaciteta.

Utakmica ima velik ulog iako smo tek na sredini prvenstva, no plavi zasad imaju bodovni zaostatak, imaju dva poraza od Hajduka u ovoj sezoni i pobjedom bi napravili veliki korak prema Splićanima.

– Jako bi puno značilo u psihološkom smislu da odemo na pauzu s minus četiri boda. Sve vrijeme zaostajemo, a stalno se broje te dvije odgođene utakmice, ali i njih moraš pobijediti. A to će biti zahtjevno, puno ovisi i kakav će biti protivnik u tom terminu. Moramo pronaći snage da danas pobijedimo, dati zadnji atom pa otići na zasluženi odmor jer Dinamo je ove sezone odigrao 31 utakmicu, gotovo kao cijelo prvenstvo – govorio je Sergej Jakirović koji će 23. ovog mjeseca proslaviti 47. rođendan, jasno je da bi volio slaviti ga nakon pobjede nad Hajdukom.

Za taj susret neće moći računati na Emrelija, Drmića i Menala, upitan je i Boško Šutalo, dok se Baturina vraća nakon viroze, igrao je i poluvrijeme protiv Ballkanija.

– Željeli smo vidjeti koliko može nakon bolesti, razmišljali smo o tome da uđe kasnije, ali bolje da je počeo i igrao koliko može, da je u nastavku ušao u stanju u kojem je, ne bi bilo dobro – dodao je Jakirović.

Sahiti: Idemo u Zagreb dobiti

No, Splićani imaju i svoju računicu, oni u Zagreb dolaze sa sedam bodova prednosti i na određeni način mogu mirnije ući u utakmicu, iako iz Splita najavljuju da dolaze po pobjedu.

– Čeka nas teška utakmica, ali spremni smo. Nadam se da ćemo pokazati karakter, našu snagu i idemo dobiti. I oni su se digli, što se vidi po zadnjim utakmicama. No nas ne zanimaju drugi klubovi, nego Hajduk, dobili smo šest utakmica, imamo jedan remi, nadam se da ćemo tako pozitivno i nastaviti. Nadam se da idemo i u Zagreb dobiti, tamo nas čeka Torcida, naši navijači kakvih nema nigdje. Nadam se da će i oni biti sretni s nama – rekao je za klupsku televiziju Emir Sahiti koji je u Splitu bio strijelac u 1:0 pobjedi Hajduka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?