Večeras uzvratni susret play-offa Konferencijske lige Slovan - Zrinjski (20.30)

Uz Zrinjski je cijela BiH, Slovan zadnja prepreka na putu do slave

25.08.2022.
u 08:00

Ako Zrinjski uspije proći Slovan, tada će momčad predvođena Sergejem Jakirovićem i Nemanjom Bilbijom biti zlatnim slovima upisana u povijest bh. nogometa

Zrinjski večeras ima priliku pisati povijest. Mostarski klub čeka paklenih 90 minuta nakon kojih može postati prvi klub koji je od samostalnosti BiH ušao u skupnu fazu nekog UEFA-ina natjecanja.

I rivali uz plemiće

Mostarci, kako je rekao i trener Sergej Jakirović, igraju najvažniju utakmicu od 1905. godine. Ovog puta su i navijači nekih rivalskih klubova stavili taj rivalitet na stranu, večeras će podržati Zrinjski. Cijela BiH ovog se puta stavila na stranu najuspješnijeg premijerligaša. Jednostavno, dobrim dijelom i dobrobit bh. nogometa ovisi o ishodu utakmice Slovan - Zrinjski (20.30). Ako Zrinjski ostvari svoj cilj i prođe Slovan, značit će to ispunjenje snova za vojsku njegovih navijača, značit će to i konačno probijanje jedne sportske barijere, slaviti mogu svi drugi koji na neki način rade u bh. nogometu. Sve dok BiH ne dobije momčad koja će igrati skupnu fazu jednog UEFA-ina natjecanja, na našu će se zemlju gledati kao na trećerazrednu nogometnu naciju. Ako to Zrinjski ovog puta uspije napraviti, to će biti najveći uspjeh klupskog bh. nogometa u novijoj povijesti.

- Slovaci najavljuju kako je to za njih utakmica godine, onda je za nas minimum utakmica desetljeća - od 1905. godine sigurno najvažnija utakmica. Imamo priliku generacije da zaokružimo ovu priču koja je počela prošle sezone i nitko od nas sretniji ako uspijemo. Čeka nas zahtjevna utakmica - izjavio je uoči polaska trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Zrinjski će imati težak put do cilja. Slovan će biti znatno zahtjevniji protivnik nego na prvoj utakmici. Slovaci će teško ponoviti onako slabo izdanje kao na prvoj utakmici u Mostaru. Kao i mostarski klub, Slovan na domaćem terenu dobrim dijelom crpi veliku podršku svojih navijača. Pred svojim navijačima Slovaci znaju prikazati nadahnuta izdanja.

- Iskusni smo već, ne bismo smjeli upasti u euforiju. U Bratislavi će to biti potpuno drugih 90 minuta. Slovaci od prve sekunde najavljuju ofenzivu i mi moramo znati agresivno odgovoriti, moramo biti kompaktni i moramo se znati braniti u pojedinim trenucima utakmice - dodao je trener plemića prije nego što je ušao u zrakoplov za Bratislavu.

Zrinjski bi trebao imati veliku podršku svojih navijača u Bratislavi. Ipak, moramo biti svjesni kako će tek Slovan imati strašnu podršku. Ako se obistine prognoze, Zrinjski će imati najmasovnije europsko gostovanje. Za plemiće će biti ključna potpora i njihovih navijača kod kuće. U Mostaru je organizirano zajedničko gledanje utakmice na stadionu Zrinjskog. Ako Zrinjski uspije proći Slovan, tada će momčad predvođena Sergejem Jakirovićem i Nemanjom Bilbijom biti zlatnim slovima upisana u povijest bh. nogometa

Dvoboj Kucka - Janković

Kod Zrinjskog je upitan Tičinović, dok se u kombinacije vraća Janković. Zrinjski ima više načina kako početi utakmicu, ali sumnjamo na zatvoreniji pristup od početka utakmice jer po onome kako su plemići trenirali tijekom tjedna vjerojatno će ići po pogodak i na uzvratnoj utakmici. Ipak, Zrinjski za ovaj susret mora imati i "plan B" s obzirom na to kako se može očekivati agresivan protivnik. Slovan je igrao za vikend, ali u potpuno drugačijem sastavu nego što se očekuje večeras. U kombinacije kod Slovana vraćaju se stoper Abena i vezni igrač Kucka. Upravo od Kucke, koji je i najplaćeniji i najiskusniji igrač momčadi u Slovanu, očekuju da radi razliku. Upravo se zbog toga kod Zrinjskog otvara pozicija za Niku Jankovića koji bi vjerojatno veliki dio dvoboja vodio upravo s tim igračem. U igri 1 na 1, a vjerojatno i u skok igri, Janković je u prednosti nad Kuckom i upravo to što može napraviti višak i s jednim od najboljih igrača Slovana Zrinjskom može donijeti mnogo u napadu. Ipak, Kucka je igrač s ogromnim iskustvom, igrao je nogomet na vrhunskoj razini i njegov utjecaj na momčad ne smije se podcijeniti. U svakom slučaju ta bi borba u veznom redu i mogla biti najzanimljivija. Slovan je u prvu utakmicu krenuo ambiciozno, praktički s dva napadača, ali se taj plan brzo raspao. Možda ovog puta Slovaci budu koristili jednog kreativnog veznjaka više, slično kao na utakmici protiv Olympiacosa. Na sličan način igrali su još neke domaće utakmice u Europi.

- S obzirom na to da smo odigrali odličnu prvu utakmicu i da imamo prednost, vjerujemo kako možemo doći do tog cilja i proći u skupnu fazu. Ne smijemo se braniti, trebamo težiti prema protivničkom golu. Prvi put smo u ovoj situaciji i ako momci odigraju kao prije 7 dana, možemo ostvariti cilj - kazao je kapetan plemića Nemanja Bilbija.

Uzvratni susret play-offa Konferencijske lige Slovan - Zrinjski igra se večeras od 20.30 u Bratislavi.

 

M. T. Abraham Group organizira zajedničko gledanje utakmice na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru

Nemaju svi navijači Zrinjskog tu sreću i mogućnost večeras biti na utakmici u Bratislavi. Generalni sponzor HŠK Zrinjski - M. T. Abraham Group zato se potrudio i onim navijačima koji zbog nekog razloga ne mogu na put osigurati način za praćenje ove utakmice. - Za sve one koji nisu osvojili nagradu i koji neće bodriti naš klub s tribina stadiona u Bratislavi, M. T. Abraham Group organizira zajedničko gledanje utakmice na stadionu HŠK Zrinjski 25. kolovoza 2022., sjeverni ulaz na stadion od 19.30 - priopćeno je na stranici HŠK Zrinjski. Ne treba sumnjati kako će i na lokaciji stadiona biti onih koji će doći podržati svoj klub.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije