TEŠKA PRIČA

Hrvatski izbornik je zbog rata odbio bogatstvo i napustio Srbiju, a tragedija mu je obilježila život

Ivica Tucak
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15.11.2023.
u 08:44

Rođeni Šibenčanin nekad je igrao na mjestu napadača, dok je reprezentaciju je preuzeo u rujnu 2012. od legendarnog Ratka Rudića i s njom je osvojio nekoliko odličja

Bivši vaterpolist Ivica Tucak danas je 53-godišnjak s dugogodišnjim iskustvom kao izbornik, već je 10 godina na klupi barakuda. Rođeni Šibenčanin nekad je igrao na mjestu napadača, dok je reprezentaciju je preuzeo u rujnu 2012. od legendarnog Ratka Rudića i s njom je osvojio nekoliko odličja među kojima su svjetsko srebro i bronca te olimpijsko srebro. 

Tucak iza sebe ima tragediju od koje se nikada neće oporaviti, a koja je najgora noćna mora svakog roditelja. Naime, Ivica i supruga Marijana izgubili su troipolgodišnju kćer Tenu 21. lipnja 2005. godine. Na nju je na terasi jednog šibenskog kafića pao nelegalno postavljen automat s igračkama i zadobila je teške ozljede glave. Preminula je nekoliko dana kasnije, nažalost, liječnici je nisu uspjeli spasiti. 

Isto tako, Tucak je 1990. godine potpisao veliki četverogodišnji ugovor s Crvenom Zvezdom, ali je na početku srpske agresije na Hrvatsku napustio Srbiju i nikad za time nije zažalio. Toga se prisjetio prilikom gostovanja u Podcast Inkubatoru

- Kronologija je vrlo jednostavna, prije rata sam potpisao za Zvezdu, na poziv mog trenera u reprezentaciji Jugoslavije Nikole Stamenića. Tada je Zvezda pokušala, a kasnije i je napravila veliki tim. Otišao sam sa željom da napravim iskorak u svojoj karijeri.  Međutim, rat je sve prekinuo i nakon godinu dana, 1991. godine u svibnju sam napustio Srbiju. Vratio sam se u Šibenik, tada sam bio tu tijekom ljeta, kasnije sam otišao u Švicarsku, a onda sam se opet vratio. Onda sam sudjelovao u ratu i na to sam ponosan - prisjetio je Tucak. 

- Nikad nisam navijao za Zvezdu, ali sam se tamo divno osjećao. Bile su to lude godine, raskinuo sam četverogodišnji ugovor, koji je bio sjajan, ali nisam se dvoumio i morao sam se vratiti. Mogao sam riješiti život, ali sam se vratio kući kod svojih roditelja - izjavio je Tucak.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije