Kvalifikacije za OI:

Hrvatska poražena od Danske

rukometaši
09.04.2016.
u 10:03

Hrvatski rukometaši izgubili su u Herningu 24:28 od domaćina Danaca u prvome kolu kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Riju.

Hrvatski su rukometaši u desetoj minuti poveli 4:2 i zahvaljujući obranama Stevanovića dobili priliku otići i na tri gola prednosti. Međutim, nisu uspjeli. U tvrdoj utakmici Danci su izjednačili na 4:4, a u 17. minuti su došli do prvog vodstva povevši 5:4. Sredinom prvog poluvremena bilo je 5:5. Nakon izjednačene igre, Danci su ponovno poveli 7:6 u 22. minuti. Četiri minute poslije Kozina je isključen na dvije minute te su domaćini dodatno učvrstili svoje redove. Danci su u 28. minuti prvi put povećali prednost na dva gola, 10:8, a uoči posljednje minute prvoga dijela otišli su na +3 (11:8). Na poluvrijeme su Babićevi izabranici otišli s dva gola zaostatka, 9:11, javlja HRT.


U 49. minuti hrvatski su rukometaši uspjeli smanjiti zaostatak na četiri gola (19:23), a u 52. minuti su otišli na -3 (20:23). Horvat iz sedmerca smanjuje na dva gola zaostatka, 21:23, a Hrvatska ima dvije minute igrača više! U sljedećem napadu Hrvatska dolazi na minimalni zaostatak, 22:23. Međutim, Danci postižu gol za vodstvo 24:22 i izjednačuju se brojčano snage na terenu jer je ponovno isključen Kozina. U posljednje tri minute susreta domaćin ulazi s prednošću od tri gola, 26:23.

Nažalost, u posljednje dvije minute susreta Hrvatska je ušla sa zaostatkom 23:27. Poraz ne znači oproštaj od kvalifikacija, no važno je izgubiti sa što manjom razlikom.

Rukometaši Bahreina namučili Norvežane

Rukometaši Norveške svladali su reprezentaciju Bahreina 35:29 (16:15) u prvoj utakmici turnira u Herningu. Iako su smatrani autsajderima, rukometaši Bahreina dugo su mučili četvrtoplasiranu reprezentaciju s Europskog prvenstva u Poljskoj, a Norvežani su se uspjeli odvojiti tek u posljednjih deset minuta dvoboja.

Norvešku je s 10 pogodaka predvodio Kristian Bjornesen, pet golova postigao je Bjarte Myrhol, a četiri Espen Lie Hansen. Kod Bahreina su najučinkovitiji bili Mohamed Almaqabi sa šest i Husaibn Alsayyad s pet pogodaka.

Dvije najbolje reprezentacije izborit će mjesto u Rio de Janeiro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?