HNL 30. KOLO

Hajduk ponovo poražen na Poljudu! Osijek gurnuo bijele još dublje u ponor

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
14.04.2024.
u 18:57

Golove za goste zabili su Anton Matković (19) i Ramon Mierez (42), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28).

U susretu 30. kola SuperSport HNL-a Osijek je pred praznim tribinama poljudskog stadiona pobijedio Hajduk sa 2-1 nanijevši Splićanima već peti uzastopni poraz. Bila je to i druga uzastopna pobjeda Osijeka na Poljudu nakon slavlja u listopadu 2023. godine kada su gosti u debiju Zorana Zekića na klupi pobijedili sa 2-0.

Golove za goste zabili su Anton Matković (19) i Ramon Mierez (42), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28).

Gosti su poveli u 19. minuti lijepim golom 18-godišnjeg Antona Matkovića. Prvo je pucao Roko Jurišić, lopta je pogodila Filipa Uremovića i odbila se do Matkovića koji je iskosa s lijeve strane precizno pogodio za 1-0. Bio je to njegov drugi gol sezone nakon što je prvi postigao u Maksimiru protiv Dinama.

Hajduk je uspio izjednačiti u 28. minuti. Josip Brekalo je sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i idealno ubacio na drugu vratnicu gdje je Trajkovski rutinski zabio glavom za izjednačenje. Gosti su do nove prednosti stigli u 42. minuti, a svoj 13. gol ove sezone zabio je Argentinac Mierez. U 62. minuti gosti su imali još jednu sjajnu priliku, Mierez je glavom prebacio loptu za utrčalog Domagoja Bukvića koji je ušao u šesnaesterac i pucao, ali je mladi Borna Buljan odbio loptu u korner.

U 66. minuti je Hajduk bio blizu izjednačenja, no Perišićevo oštro dodavanje je skrenuo vratar Franko Kolić. Još bolju priliku Hajduk je imao u 74. minuti, ali je Uremović promašio praktički nemoguće nakon Brekalova ubačaja iz kornera. Četiri minute kasnije Sahiti je ubacio, a Kalinić pucao glavom, ali je goste spasila stativa.

 

Pet minuta prije kraja pokušao je i Sahiti, ali ostalo je 1-2. U 90. minuti goste je spasio Kolić s dvije fantastične reakcije. Ubacio je Kalik s lijeve strane na glavu Pukstasa koji je pucao i kada se već činilo kako će biti gol, Kolić je sjajno reagirao. U nastavku akcije lopta je došla do Kalinića čiji je udarac s 2-3 metra obranio Kolić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije