ISPALI IZ LIGE PRVAKA

Gvardiol se oglasio nakon poraza. Evo kako je vatreni pokušao razveseliti navijače

Joško Gvardiol
Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
18.04.2024.
u 21:38

Aktualni prvaci, Manchester City, ispustili su priliku da obrane naslov, premda su dominirali terenom tijekom čitavog susreta. Brojni su tragičari u momčadi "građana", ali među njima nije Joško Gvardiol

Manchester City je nakon raspucavanja udaraca s bijele točke izgubio u uzvratnoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka protiv Real Madrida. Momčadi su na Santiago Bernabeu odigrale rezultatom 3:3. Nakon 120. minuta igre na Etihadu rezultat je bio 1:1. U penalima se odigrala velika drama, a na kraju je slavila španjolska momčad.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, promašio je svoju priliku s bijele točke. Međutim, sjajno raspoloženi vratar Andriy Lunin i ostatak njegove momčadi spasili su "kraljevski klub". S druge strane promašili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić. Tako je Real ušao u polufinale u kojem nastavlja borbu za šesti naslov prvaka Europe. Tamo ih čeka Bayern koji je u četvrtfinalu porazio Arsenal (uk. 3:2).

Aktualni prvaci, Manchester City, ispustili su priliku da obrane naslov, premda su dominirali terenom tijekom čitavog susreta. Brojni su tragičari u momčadi "građana". Strijelac jedinog gola na Etihadu, Kevin De Bruyne, promašio je sigurnu šansu u završnici utakmice kojom su mogli puno lakše riješiti čitavu priču. Bernardo Silva i Mateo Kovačić promašili su penale. 

 

Joško Gvardiol odigrao je izvrsno. Blokirao je jedan doista opasan udarac koji je mogao urušiti njegovu momčad i sjekao dodavanja u ključnim trenucima, otklonio dvije velike opasnosti koje je Real stvorio. Dobio je 50 posto duela, to jest njih sedam od 14 u kojima se našao.  U fazi napada probijao je redove Reala preciznim dodavanjima prema Jacku Grealishu koji je tijekom cijelog nastupa vodio pravi rat s Danielom Carvajalom. Od 113 pokušaja dodavanja imao je 106 točnih, a od toga su 2 bila ključna. Gvardiol se nakon gorkog poraza oglasio na društvenim mrežama.

 

Foto: SofaScore

 

"Htjeli smo pobijediti i dati sve od sebe na domaćem terenu. Glave gore i koncentrirajmo se na utakmice koje nam slijede u prvenstvu i kupu", napisao je najskuplji obrambeni igrač na svijetu. Prema u prvoj sezoni u Manchesteru neće do trofeja Lige prvaka ima se mnogočemu nadati. City šest kola prije kraja drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Uz to u polufinale FA Kupa ulaze kao favoriti protiv Chelseaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije