VRATILO IM SE

Englezi su napali Hrvata da je varao, a sad su oni napravili istu stvar!

Reuters
04.07.2018.
u 09:47

U petoj je seriji Pickford prerano izašao s gol-crte, lijevom rukom obranio udarac Carlosa Bacce i odveo Engleze u četvrtfinale. Da su se suci držali pravila, Kolumbijac bi trebao ponovo pucati jedanaesterac.

Engleski mediji nakon utakmice Hrvatske i Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva raspisali su se o vratarima, Danijelu Subašiću i Kasperu Schmeichelu. Tvrdili su da su prekršili pravila i varali jer su kod izvođenja jedanaesteraca obojica suprotno pravilima izašli s gol-crte prije nego što je izvođač udario loptu. 

No, istu je stvar sinoć napravio njihov vratar Jordan Pickford u raspucavanju protiv Kolumbije i to kod odlučujućeg jedanaesterca. U petoj je seriji prerano izašao s gol-crte, lijevom rukom obranio udarac Carlosa Bacce i odveo Engleze u četvrtfinale. Da su se suci držali pravila, Kolumbijac bi trebao ponovo pucati jedanaesterac. Bivši irski reprezentativac Eamon Dunphy, koji danas radi kao komentator na televiziji RTE, potvrdio je da udarac nije bio u skladu s pravilima.

- Mislim da je Pickford prekršio pravilo, izašao s crte najmanje dva ili tri koraka. A suci su to vidjeli - rekao je Dunphy i dodao:

- No, ne možete kriviti Pickforda. To pravilo ne bi uopće trebalo postojati.

A Danijel Subašić jučer je mirno odgovorio engleskom sucu Grahamu Pollu koji je u svojoj kolumni u Daily Mailu kritizirao je vratare na SP-u poručivši kako redovito krše pravila prilikom izvođenja kaznenih udaraca.  

- Suci nas upozoravaju da ostanemo na liniji. Normalno je da izađemo metar ispred linije. Mislim da je sve bilo regularno. Ne znam tko priča o tome, možda sudac koji je pokazao tri žuta kartona u jednoj utakmici - rekao je Subašić aludirajući na susret Hrvatske i Australije 2006. na SP-u kada je Poll Josipu Šimuniću greškom dao tri žuta kartona prije nego što ga je isključio. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije